ChatGPT istatistikleri: ChatGPT'nin işlerini elinden alacağını düşünenlerin oranı yüzde 40

OpenAI'ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'ye dair korkulara ve üründen beklentilere göz atıyoruz.
ChatGPT istatistikleri: ChatGPT'nin işlerini elinden alacağını düşünenlerin oranı yüzde 40

Son dönemde yakından takip ettiğimiz, artık üç lafın ikisinde konumlanan ChatGPT, tabii ki sadece bizlerin değil, araştırmacıların da dikkatini fazlasıyla çekiyor. Bu kapsamda yapılan araştırmalar ise oldukça dikkat çekici, zira paylaşılan veriler sadece ChatGPT'nin ne kadar popüler olduğunu göstermiyor; insanların bu üründen beklentilerini, korkularını, ChatGPT ile yapılmak istenenleri, kısacası olan veya olması muhtemel olan birçok kalem hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. 

Şu an baby boomer kuşağından Z kuşağına herkesin aşina olduğu ChatGPT ve benzeri yapay zeka sohbet robotları kısa bir süre sonra hayatlarımızda tam olarak hangi noktada olacak kestirmek zor, ancak en önemli nokta, bu araçların insanın karşısında değil yanında olduğu senaryoların üretilmesi. Zira yapay zeka, doğru kullanımda korkudan çok fayda getirebilecek bir teknoloji, ancak bugüne kadar izlediğimiz ve okuduğumuz bilim kurgu distopyaları, doğal olarak birçok kişinin bu teknolojiyi şimdiden karşısına almasına neden oldu.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.