Google'dan e-ticaret satıcılarına özel yapay zeka destekli görsel oluşturma aracı: Product Studio

Markalar, yeni yapay zeka aracı sayesinde Google Alışveriş bünyesinde yeni görüntüler oluşturabilecek. Yani satıcıların e-ticaret ürün listelemelerinde kullanılan görsellerinin çeşitlendirmesine yardımcı olacak.
Google'dan e-ticaret satıcılarına özel yapay zeka destekli görsel oluşturma aracı: Product Studio

Google, Google Alışveriş (Google Merchant Center) satıcılarının ürün resimlerini hızlı ve ücretsiz olarak düzenlemesine ve özelleştirmesine olanak tanıyan yapay zeka aracı Product Studio’yu kullanıma sunacağını açıkladı. Markalar, yeni yapay zeka aracı sayesinde Google Alışveriş bünyesinde yeni görüntüler oluşturabilecek. Yani satıcıların e-ticaret ürün listelemelerinde kullanılan görsellerinin çeşitlendirmesine yardımcı olacak.

Satıcılar, yeni bir kampanya için ürün görsellerini hızlı bir şekilde hazırlayabilmesine yardımcı olacak. Ayrıca satıcıların boş bir arka plana ihtiyaç duydukları görüntünün mevcut arka planını anında kaldırmalarına olanak tanıyacak. Böylece küçük veya düşük çözünürlüklü görüntülerin kalitesinin artırılması sağlanacak. 

Kaynak: Google

Google Marketing Live etkiliğinde etkinliğinde Product Studio'nun gelecek aylarda öncelikle ABD’deki satıcılara sunulacağı söylendi. Product Studio, Shopify'da Google ve YouTube uygulamasından yararlanan satıcılar tarafından da kullanılabilecek. Markalar, yeni yapay zeka aracı sayesinde Google Alışveriş bünyesinde yeni görüntüler oluşturabilecek. Product Studio, 2024'te dünya genelinde bütün kullanıcılara açılacak. 

Google, Mayıs ortasında yaptığı Google I/O etkinliğinde yapay zeka alanında yaptığı bir dizi yeniliği duyurdu. Şirket, bu araçlarda görsel düzenleme üzerine geliştirilen araçlar dikkat çekti. 

Magic Editor de bunlardan biri idi. Söz konusu özellik ile kullanıcıların ön plan veya arka plan gibi fotoğrafların belirli bölümlerinde düzenlemeler yapabileceği, fotoğraftaki boşlukları doldurabilecek ve hatta daha iyi çerçeveli bir çekim için konuyu yeniden konumlandırabileceği açıklandı

Bir taraftan yapay zeka ile oluşturulan görsel ve içeriklerin tespitine odaklanan araçlar ciddi anlamda ilgi görür hale geldi. Şirketin bu yaz ilk etapta ABD'li kullanıcılar için aktif edeceği "About this image" özelliği, içeriklerin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını tespit edebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.