Lady Gaga'nın eski menajeri Troy Carter'ın teknoloji yatırımları

Troy Carter, küresel müzik endüstrisinin en ünlü simalarından biri. Kariyeri boyunca iş dünyasına yenilikçi ve ileri görüşlü yaklaşımıyla tanınan Troy, birden fazla sektöre yayılan çeşitli işlere imza attı.
Lady Gaga'nın eski menajeri Troy Carter'ın teknoloji yatırımları

Troy Carter, küresel müzik endüstrisinin en ünlü simalarından biri. Kariyeri boyunca iş dünyasına yenilikçi ve ileri görüşlü yaklaşımıyla tanınan Troy, birden fazla sektöre yayılan çeşitli işlere imza attı. Bir teknoloji yatırımcısı olarak da bilinen ünlü isim, pazardaki değişiklikleri öngörme ve bunlara uyum sağlama yeteneğiyle birbirinden önemli yatırımlar yapıyor. Troy Carter, 'oyun alanım' diye tabir ettiği müzik ve teknoloji dünyasında yaptığı işlerle dikkat çekiyor. 

Müzik dünyasında Troy Carter

50 milyon dolarlık servete sahip olan ünlü isim, 80'li yılların başında müzik yapmak için liseden ayrıldı. 1990'lı yıllarda gelecek vadeden bir rapçi olmuştu. 22 yaşında Will Smith ile tanıştı. Onunla çalışmaya başladı. 1995 yılında Bad Boy Records'ta asistan olarak giren Troy; Tupac ve Notorious BIG gibi hip-hop'un önemli isimleriyle birlikteydi.

Ama 2006 yılında iflasın eşiğinde olan Lady Gaga ile tanışması onu müzik dünyasında başka bir yerde konumlandırdı. Lady Gaga'nın menajeri olarak dünya çapında tanınırlık kazandı. Bu tarihten itibaren Carter, Meghan Trainor, Charlie Puth, John Legend ve Priyanka Chopra da dahil olmak üzere çok sayıda başarılı müzisyenin kariyerlerinin başlamasına yardımcı oldu. Troy Carter'ın, Lady Gaga ile yolu 2013 yılında ayrıldı. Lady Gaga ünlü bir müzisyen olmuş, Troy Carter da teknoloji dünyasında yaptığı yatırımlarla dikkat çekmeye başlamıştı. 

Girişimcilik kariyeri

Şu an 50 yaşında olan Carter, girişimci olma fikri aklına yatırımcı, girişimci Joe Lonsdale'in Silikon Vadisi'ndeki evinde verdiği partiyle düştü. Orada tanıştığı girişimciler, Troy'un ulaşım, müzik, yazılım gibi endüstrilere farklı bir bakış açısı geliştirmesine neden oldu. İlk yatırımları da buna göre şekillendi. Araç paylaşım şirketlerinden önce Uber, sonra ezeli rakibi Lyft'e yatırım yaptı. Hatta hem Uber'i hem de Lyft'i destekleyen tek yatırımcı oydu. Daha sonra Dropbox'ın en erken dönem yatırımcılarından biri oldu.

Daha önce pazarı olmayan ve gelecek dönemde potansiyel taşıyan işlerin erken dönem yatırımcılarından biri olmayı tercih ediyor.Troy Carter verdiği hemen hemen verdiği her röportajda erken dönem yatırım tavsiyelerini Will Smith'ten aldığını söylüyor. Aynı yıl eğlence şirketi Atom Factory'i kurdu.  2015'te Cross Culture VC'yi hayata geçirdi. Daha sonra buradaki yatırımları 2019'da kurduğu MAC Venture Capital altında birleştirdi. Carter, fonla birlikte 185'ten fazla girişime yatırım yapan kişilerden biri oldu. Türk girişimciler Kaan Günay ve Onur Kardeşler'in kurduğu Firefly da bunlardan biri. 

Jay-Z ile birlikte yatırım yaptı

Troy Carter, yatırım yaparken eğlence dünyasından diğer isimlerle de ortaklık yapıyor. 2013 yılında Julep adlı şirkete ünlü rap şarkıcısı Jay-Z, Jada Pinkett Smith ve Beyoncé ile birlikte yatırım yaptı.

Troy Carter'ın dikkat çeken yatırımları arasında Uber, Lyft, Dropbox, Spotify, Warby Parker, theSkimm, Blavity, Gimlet Media, Thrive Market, PlayVs, FazeClan, Lobus, Bitski, AudioShake gibi girişimler yer alıyor. Troy Carter yatırım yaparken birden fazla parametreye odaklanıyor. Bir girişimin hangi soruna çözüm, faaliyet gösterdiği pazarın potansiyeline önem veriyor. Ayrıca girişime daha önce kimin yatırım yaptığı konusunu detaylı olarak inceliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.