Finans kuruluşlarının yapay zeka entegrasyonunu sağlayan FlowX.AI, 35 milyon dolar yatırım aldı

Büyük finansal kuruluşlar için "yapay zeka kurumsal uygulama modernizasyon platformu" olarak faaliyet gösteren FlowX.AI, Dawn Capital'ın liderliği üstlendiği Seri A turda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Finans kuruluşlarının yapay zeka entegrasyonunu sağlayan FlowX.AI, 35 milyon dolar yatırım aldı

Büyük finansal kuruluşlar için yapay zeka kurumsal uygulama modernizasyon platformu olarak faaliyet gösteren FlowX.AI, Dawn Capital'ın liderliği üstlendiği Seri A turda 35 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna PortfoLion, SeedBlink ve DayOne Capital da katıldı. Şirket, aldığı yatırımı daha fazla ürün inovasyonunu hızlandırmak ve global genişlemeyi sürdürmek için kullanmayı planlıyor.

2021 yılında Ioan Iacob, Radu Cautis ve Serban Chiricescu tarafından kurulan FlowX.AI, görev açısından kritik uygulamalar için kurumsal bir yapay zeka uygulama modernizasyon platformu olarak hizmet veriyor. Platform, büyük bankaların temel dijital ürünler oluşturmasına ve uygulama sistemlerini ve altyapısını modernize etmesine olanak tanıyor.

FlowX.AI üzerine inşa edilen yeni ürünler, ileriye dönük olarak minimum bakım gerektiriyor. Girişim, şirketlerin teknoloji yığınlarının ve bütçelerinin geleceğe dönük olmasına yardımcı oluyor ve altyapı maliyetini düşürüyor. FlowX.AI'ın Başlıca müşterileri arasında Avrupa'nın önde gelen bankacılık grubu OTP, Güney Doğu Avrupa merkezli banka Banca Transilvania ve Orta Avrupa'nın önde gelen bankacılık gruplarından biri olan Alpha Bank yer alıyor.

FlowX.AI'ın merkezi ABD'nin Delaware eyaletinde, mühendislik ofisleri ise Romanya'nın Bükreş kentinde bulunuyor. Şirketin, Avrupa ve ABD genelinde yaklaşık 50 kişilik bir ekibi bulunuyor. 

Şirketin, globalde MuleSoft, Boomi, Sapho, Tray.io ve Snaplogic gibi rakipleri bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.