BMW ve TYDE iş birliği ile hayata geçirilen elektrikli yat: ICON

İki adet 100 kW elektrik motoru bulunan tekne, yaklaşık 13 metrelik bir uzunluğa, 4,5 metre genişliğe sahip. Altı bataryadan oluşan araç, saatte 56 kilometreye ulaşıyor.
BMW ve TYDE iş birliği ile hayata geçirilen elektrikli yat: ICON

BMW, tekne üreticisi TYDE iş birliğiyle geliştirdiği tamamen elektrikli teknesini tanıttı. ICON adı verilen elektrikli teknenin lansmanı 76'ncı Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirildi. BMW'nin yeni nesil yat konseptiyle tanıttığı aracın hem özel hem de ticari kullanım için üretime hazır olduğu açıklandı.

İki adet 100 kW elektrik motoru bulunan yat, yaklaşık 13 metrelik bir uzunluğa, 4,5 metre genişliğe sahip. Altı bataryadan oluşan araç, saatte 56 kilometreye ulaşıyor. Ayrıca elektrikli teknenin 488-560 km menzil sahip olduğu söylendi.

BMW'nin elektrikli tekne üretmesi şaşırtıcı bir adım olarak görülse de şirketin bu adımı daha temiz enerji kaynakları kullanımı adına atıldığı söylenebilir. Çünkü elektrikli deniz taşıtları hem çevreyi ve denizi korumak hem de yakıt tüketimini azaltmak için denizcilik sektöründe önemli yer tutuyor. Bireysel ulaşımda karayolu kadar ilgiyi görmeyen deniz ulaşımı özellikle sürdürülebilirlik için kritik bir noktaya konumlanıyor. 

Elektrikli tekne üreticisi Candela yaklaşık 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 20 milyon dolarlık yatırım, EQT Ventures, Fosielund Holding'ten Joel Eklund ve Marknadspotential'dan Svante Nilo Bengtsson tarafından yönetildi. Yatırıma Ocean Zero LLC de katıldı. Şirket, geçtiğimiz yıl da 24 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan yeni yatırım, elektrikli feribot P-12'yi piyasaya sürmek için kullanılacak. 12 metre uzunluğunda ve 4,5 metre eninde, 8,5 metrik tonluk teknenin kapasitesi ise 30 yolcu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.