Otonom robotlar geliştiren ANYbotics, 50 milyon dolar yatırım aldı

ANYbotics'in paylaştığı bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. ANYbotics'in 50 milyon dolarlık yatırım turu, Walden Catalyst ve NGP Capital'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Otonom robotlar geliştiren ANYbotics, 50 milyon dolar yatırım aldı

İlerleyen süreçte adlarını sıklıkla duyacağımız robotik alanına odaklanan girişimleri 2019 yılında sizlere aktarmıştık. Listemizde yer alan girişimlerden biri olarak karşımıza çıkan İsviçre merkezli ANYbotics, yatırım aldığını duyurdu. ANYbotics'in paylaştığı bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

ANYbotics'in 50 milyon dolarlık yatırım turu, Walden Catalyst ve NGP Capital'ın ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, Walden Catalyst ve NGP Capital'ın haricinde ise Bessemer Venture Partners, Aramco'nun yatırım kolu olan Aramco Ventures, Swisscom Ventures, Swisscanto Private Equity ve şirketin mevcut yatırımcıları katıldı.

Hatırlatmak gerekirse ANYbotics, en son 2022 yılının Aralık ayında A serisi yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte ANYbotics girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 75 milyon dolara ulaştı. 

ANYbotics tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin global büyümesini hızlandırmak ve robotlarının yapay zeka odaklı yeteneklerini geliştirmek için kullanılacak.

2016 yılında Andreas Lauber, Christian Gehring, Hanspeter Fässler, Marco Hutter, Peter Fankhauser, Remo Diethelm, Roland Siegwart ve Samuel Bachmann tarafından Zürih'te kurulan ANYbotics, otonom robotlar geliştiriyor. Boston Dynamics'in rakibi konumunda yer alan ANYbotics, ANYmal isimli 4 ayaklı otonom bir robota sahip.

ANYmal modelinin genel tasarım anlamında Boston Dynamics'in SpotMini modeline oldukça benzediğini de ekleyelim. ANYmal modeli için PETRONAS, Shell, SLB, Outokumpu, Siemens Energy, BASF ve Vale gibi önemli firmalardan siparişler alan ANYbotics, şu ana kadar 150 milyon dolarlık sipariş aldığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.