Google, 2 yıl boyunca giriş yapılmayan hesapları silmeye başlıyor

Google hesabı en az 2 yıldır kullanılmadıysa ve o hesapla oturum açılmadıysa, Google söz konusu kişisel hesabı ve o hesabın içeriğini silecek.
Google, 2 yıl boyunca giriş yapılmayan hesapları silmeye başlıyor

Kimi zaman eski şifrelerimizi unuttuğumuz, kimi zaman da herhangi bir yerde üyelik oluştururken resmi e-posta adreslerimizi kullanmak istemediğimiz için hızlı bir şekilde Google'da hesap oluşturuyoruz. Ancak bu hesaplar bir süre sonra tarihin tozlu sayfalarına karışıyor, çeşitli sebeplerle kullanılmaz hale geliyor ve ortaya devasa bir "Google hesapları mezarlığı" çıkıyor. 

Teknoloji devi, şimdilerde bunun için bir önlem almaya başlayacağını duyurdu, ki bunun daha önceden neden yapılmadığı veya yapılamadığı ise bir muamma. Buna göre bir Google hesabı en az 2 yıldır kullanılmadıysa ve o hesapla oturum açılmadıysa, Google söz konusu kişisel hesabı ve o hesabın içeriğini silecek. E-posta adresinin erişilemez hale gelmesinin yanı sıra Gmail gönderileri, Takvim etkinlikleri, Drive, Dokümanlar ve diğer Workspace dosyaları ile Google Fotoğraflar'ın yedekleri de ortadan kaldırılacak. Bu aslında önemli bir gizlilik hamlesi de diyebiliriz. Kısacası yıllar önce MySpace için çektiğimiz ve nerede olduğunu bilemediğimiz gotik fotoğraflar da ortadan kalkacak. 

Google'ın şu anda YouTube videoları içeren hesapları silmeyi planlamadığı da paylaşılanlar arasında, ancak bu konuda daha sonra yeni bir güncelleme gelebilir. 

Silme işlemi en erken Aralık 2023'te başlayacak

Google, etkin olmayan hesapları en erken Aralık 2023'te silmeye başlayacak ve oluşturulmuş ve bu noktada, bir daha hiç kullanılmayan hesaplardan başlayarak aşamalı bir yaklaşım benimseyecek. Şirket, bir hesabı silmeden önce, hem hesabın e-posta adresine hem de kurtarma e-postasına silinmeden önceki aylar boyunca birden fazla bildirim gönderecek.

Son olarak söz konusu özelliğin, ücretsiz Google hesapları için mevcut olacağını; bir işletme ya da eğitim kuruluşu tarafından yönetilen hesaplarda herhangi bir şekilde silinme işleminin gerçekleşmeyeceğini belirtmek gerek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.