Harcama yönetimi platformu Zip, 100 milyon dolar yatırım aldı

Zip tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Zip'in 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, 1,5 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleşti.
Harcama yönetimi platformu Zip, 100 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin çalışanlarının yaptığı satın almaları ve harcamaları tek bir noktadan yönetmesine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Zip, yatırım aldığını duyurdu. Zip tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Zip'in 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turunun 1,5 milyar dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. C serisi yatırım turuna, girişim ekosisteminin önce gelen firmaları arasında yer alan Y Combinator, CRV ve Tiger Global katıldı.

Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Zip girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 181 milyon dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse Zip, A serisi yatırım turunda 25, B serisi yatırım turunda ise 43 milyon dolar yatırım almıştı. 100 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin müşteri kazanımını hızlandırmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek adına kullanılacak.

2020 yılında Lu Cheng ve Rujul Zaparde tarafından San Francisco'da kurulan Zip, şirket içindeki satın alma ve harcama yapma süreçlerinin tek bir platform üzerinden kontrol edilmesini sağlıyor. San Francisco, Toronto, Dallas ve Texas'ta ofislere sahip olan girişim, 250 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Intake-to-Procure ve Intake-to-Pay isimli iki ürüne sahip olan Zip, Intake-to-Procure ile satın alma taleplerini, Intake-to-Pay ile ise ödeme ve fatura süreçlerini yönetiyor. Zip'in gerçekleşen satın alma, harcamalar ve ödemeler ile ilgili detaylı bir raporlama ve analiz sunduğunu da ekleyelim.

Şirketlerin global ödemeler gerçekleştirmesini de sağlayan Zip, Snowflake, Coinbase, Northwestern Mutual, Canva, Webflow ve Databricks gibi önemli müşterileri de sahip. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.