WhatsApp'tan sohbetleri gizleyen ve kilitleyen yeni özelliği: Sohbet Kilidi

Bu sohbetler, bir parola ya da parmak izi ile korunan bir klasörde tutulacak. Kilitli sohbetlerden gelen bildirimlerde mesajın içeriği ve gönderici ismi gizlenecek. 
WhatsApp'tan sohbetleri gizleyen ve kilitleyen yeni özelliği: Sohbet Kilidi

WhatsApp, sohbetleri gizleyen ve kilitleyen yeni Sohbet Kilidi özelliğini tanıttı. Bu özellik kapsamında kullanıcılar, özel sohbetlerini başkaları tarafından görülmesini engelleyebilecek. Bu sohbetler, bir parola ya da parmak izi ile korunan bir klasörde tutulacak. Kilitli sohbetlerden gelen bildirimlerde mesajın içeriği ve gönderici ismi gizlenecek. 

Bir sohbeti kilitlemek istiyorsanız, sohbetin veya grubun adına dokunup kilitleme seçeneğini açmanız yeterli. Bu sohbetlerin kilidini açmak istediğinizde ise gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekmeniz gerekmekte. Bu adımın ardından telefon parolanızı veya biyometrik bilginizi girerek sohbetin kilidini açabiliyorsunuz. 

Halihazırda uçtan uca şifrelenmiş mesajlar sunan WhatsApp "Chat Lock" özelliği ile kullanıcılara sunduğu gizlilik seviyesini bir kez daha artırmış oluyor. Bununla beraber telefonunu sürekli başkalarıyla paylaşmak durumunda olan kişiler de WhatsApp üzerinden yeni bir gizlilik katmanına kavuşuyor. Bu arada WhatsApp'ı tamamen biyometrik doğrulama ile kilitleyebileceğinizi de belirtmekte fayda var. 

Sohbet kilidi kademeli olarak tüm kullanıcılara açılacak. Şirketin belirttiğine göre,  WhatsApp önümüzdeki aylarda uygulamaya, ikincil cihazlar için kilitleme ve sohbetlere özel parola oluşturarak telefon şifrenizden farklı bir şifre kullanma gibi yeni özellikler ekleyecek. Bu sayede Sohbet Kilidi de yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.