Açık kaynaklı üretimsel yapay zeka modelleri oluşturan Together, 20 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka girişimi Together, Lux Capital tarafından yönetilen turda 20 milyon dolar yatırım aldı. Tura Factory, SV Angel, First Round Capital, Long Journey Ventures gibi şirketler katıldı.
Açık kaynaklı üretimsel yapay zeka modelleri oluşturan Together, 20 milyon dolar yatırım aldı

Son dönemde üretimsel yapay zeka girişimleri yatırımcıların daha fazla dikkatini çeker oldu. PitchBook'un analizine göre bu girişimlerin sadece 2023'ün ilk çeyreğinde bile 1.6 milyar dolardan fazla yatırım aldığı belirtiliyor ve bunun en önemli nedeni teknoloji devlerinin de bu yarışa girmiş olması. İrili ufaklı birçok girişimden yatırım haberinin geldiği bu alanda, açık kaynaklı üretimsel yapay zeka modelleri oluşturan girişim Together'ın da 20 milyon dolar yatırım aldığı bilgisi paylaşıldı.

Together'ın yatırım turu Lux Capital tarafından yönetildi, tura Factory, SV Angel, First Round Capital, Long Journey Ventures gibi şirketler ile Scott Banister ve Jeff Hammerbacher gibi melek yatırımcılar da dahil oldu. Söz konusu yatırım, girişimin kapalı yapay zeka sistemlerine merkezi olmayan bir alternatif oluşturma misyonunu desteklemek için kullanılacak. 

Haziran 2022'de, Vipul Ved Prakash, Ce Zhang, Chris Re ve Percy Liang tarafından hayata geçirilen Together, yapay zekayı tasarlamanın ve oluşturmanın varsayılan yolu olarak açık kaynak oluşturmayı hedefliyor. Girişimin amaçlarından biri, kapalı kaynak hizmet veren rakiplerinden daha iyi performans gösteren açık modeller oluşturmak. Bunu yapmak için de çeşitli açık kaynak grupları, akademik ve kurumsal araştırma laboratuvarları ile iş birliği yaparken, kendini işine adamış yapay zeka araştırmacıları, mühendisleri ve uygulamacılarından oluşan bir ekip oluşturuyor.

Together'ın ilk projelerinden biri olan RedPajama, ön eğitim verileri, bu veriler üzerinde eğitilen temel modeller ve temel modeli yararlı ve güvenli hale getirmek için geliştirmek için kullanılan talimat ayarlama verileri ve modelleri dahil olmak üzere üç bileşene sahip. Proje, OpenAI'ın ChatGPT'si gibi sohbet modelleri de dahil olmak üzere bir dizi açık kaynak üretken modeli geliştirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.