Google, intihar girişimlerini önlemek için bir dizi önlem alıyor

Şirket, Google aramaları yapan kullanıcıların yakınlarına, önceden oluşturulmuş mesajları SMS olarak gönderip yardım çağrısında bulunacak.
Google, intihar girişimlerini önlemek için bir dizi önlem alıyor

Google, intihar girişimlerini önlemek için bir dizi önlem alıyor. Şirket, Google aramaları yapan kullanıcıların yakınlarına, önceden oluşturulmuş mesajları SMS olarak gönderip yardım çağrısında bulunacak. Bu çalışma Uluslararası İntiharı Önleme Derneği (International Association for Suicide Prevention) ile ortaklaşa oluşturuldu. Bu bilgiler ve yönlendirmeler Suicide & Crisis Lifeline bilgilerinin hemen altında görünecek. Bununla amaçlanan ise kişiyi güvendiği biriyle iletişime geçirmek.

Google'ın bu alanda çalışan üst düzey yöneticisi Megan Jones Bell bir kişi duygusal olarak savunmasız kaldığında ne yapacaklarını, kendilerini nasıl ifade etmesi gerektiğini bilemediklerini söylüyor. Bell, Google'ın Uluslararası İntiharı Önleme Derneği iş birliğinde oluşturulan mesajların insanların kriz anlarında destek almasına yardımcı olacağına belirtiyor.

Google, YouTube'daki yeme bozukluklarını doğrudan teşvik eden videoları da yasakladı. Bu davranışa teşvik edebilecek içeriklere baskı uygulamaya başladı. Ayrıca geçen yıl duygusal kriz yaşayan insanların yaptığı aramaları tespit etmek için yapay zekayı kullanmaya başladı. İntihar ile ilgili bir terim arandığında ilk sırada kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Suicide.org görülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yayınladığı rapora göre, dünyada her 40 saniyede bir kişi intihar ediyor. Buna göre her yıl yaklaşık 800 bin kişi yaşamını sonlandırıyor. İntihar vakaları 15-29 yaş arasındaki gençlerde yol kazalarının ardından en büyük ikinci ölüm nedeni olarak gösteriliyor.

İntihar davranışının sonuçlarının sadece bireyi değil, toplumu da derinden etkileyen yıkıcı bir durum olarak tanımlanıyor. Bu yüzden intihar, önemli bir halk sağlığı sorunu olarak görülüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.