Vice Media iflas başvurusunda bulundu

Vice Media, bir ABD şirketinin alacaklılarına karşı yükümlülüklerini erteleyen ve ona borçlarını yeniden düzenlemesi veya işin bir kısmını satması için zaman tanıyan Chapter 11 kapsamında iflas koruması başvurusunda bulundu.
Vice Media iflas başvurusunda bulundu

Geçtiğimiz haftalarda Vice Media'nın iflas başvurusunda bulunabileceğini sizlere aktarmıştık. Paylaşılanlara göre Vice Media, 2017 yılında 5,7 milyar dolar olarak değerlendiriliyordu. Şirketin önümüzdeki birkaç hafta içinde, bir alıcıyı güvence altına alamaması durumunda olası bir iflas başvurusunda bulunmak için adımlar attığı iddia ediliyordu ve bu başvuru bugün itibarıyla gerçekleşti.

Vice Media, bir ABD şirketinin alacaklılarına karşı yükümlülüklerini erteleyen ve ona borçlarını yeniden düzenlemesi veya işin bir kısmını satması için zaman tanıyan Chapter 11 kapsamında iflas koruması başvurusunda bulundu. Vice Media'nın gelirleri birkaç yıldır sabitti ve şirket, kar elde etmek için mücadele ediyordu. Vice'ın bir birleşme yoluyla halka açılma planları da başarısız olmuştu.

Vice Media Group'un yatırımcıları arasında Fortress Investment Group, Monroe Capital ve fon yöneticisi ve milyarder George Soros tarafından kurulan şirket Soros Fund Management bulunuyor. Aralarında Fortress Investment Group ve Soros Fund Management'ın da bulunduğu bir grup, şirketi iflastan kurtarmak için lider konumda yer alıyor. Bu grup, şirkete verdiği mevcut kredilerle karşılanacak olan 225 milyon dolarlık bir teklif verdi. 

Vice'ın yatırımcıları, şirketin iflas sürecinden geçmesini sağlamak için 20 milyon dolarlık finansmanı onayladı. Bu süre zarfında, diğer firmalar medya şirketi için daha yüksek veya daha iyi teklifler verebilir. Ancak bu teklifler başarılı olmazsa, Vice Media'nın yatırımcıları yayıncıyı 225 milyon dolara satın alacak.

Vice Media, 1994 yılında Montreal, Kanada'da Suroosh Alvi, Gavin McInnes ve Shane Smith tarafından bir dergi olarak kuruldu. Daha sonra, 2006 yılında, gençlerin ilgisini çeken farklı konuları ele alan bir medya şirketi haline geldi. Şirket, özellikle alternatif kültürler, moda, müzik, sanat, teknoloji ve politika gibi konularda özgün içerikler üretmeye odaklandı. 2000'lerin başından itibaren internet üzerinden yayın yapmaya başladı ve kısa sürede popüler hale gelen Vice, 2010'larda ise uluslararası bir medya markası haline geldi ve dünya genelinde ofisler açtı. Şirket, aynı zamanda, HBO, YouTube ve diğer platformlarda yayınladığı belgeseller ve programlarla da tanınıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.