Vice Media, iflas başvurusunda bulunabilir

The New York Times'ın bildirdiğine göre Vice ve Motherboard gibi popüler medya web sitelerinin arkasındaki şirket olan Vice Media Group, iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Vice Media, iflas başvurusunda bulunabilir

The New York Times'ın bildirdiğine göre Vice ve Motherboard gibi popüler medya web sitelerinin arkasındaki şirket olan Vice Media Group, iflas başvurusunda bulunabilir. Söz konusu bilgilerin şirkete yakın iki isimden alındığı belirtiliyor. 

Vice Media, 2017 yılında 5,7 milyar dolar olarak değerlendiriliyordu. Şimdi ise şirket, kendini 1 milyar doların üzerinde bir meblağ karşılığında satmaya çalışıyor, ancak alıcı bulamıyor. Paylaşılanlara göre şirketin önümüzdeki birkaç hafta içinde, bir alıcıyı güvence altına alamaması durumunda olası bir iflas başvurusunda bulunmak için adımlar attığı iddia ediliyor. 

The New York Times'a göre, şirketin iflas başvurusu durumunda normal şekilde faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor. Bir sözcü yardımcısı yaptığı açıklamada, iflas raporu hakkında doğrudan yorum yapmasa da şirketin stratejik alternatiflerin ve planlamanın kapsamlı bir değerlendirmesine girdiğini ve yönetim kurulu ve paydaşlarının en iyi yolu bulmaya odaklanmaya devam ettiğini söyledi. 

Vice, şubat ayında en büyük alacaklılarından biri olan Fortress Investment Group'tan 30 milyon dolardan fazla borç finansmanı topladı. Fortress, 2019'da da Soros Fund Management, 23 Capital ve Monroe Capital ile birlikte Vice'ın 250 milyon dolarlık borç turuna da katılmıştı.

Vice Media, 1994 yılında Montreal, Kanada'da Suroosh Alvi, Gavin McInnes ve Shane Smith tarafından bir dergi olarak kuruldu. Daha sonra, 2006 yılında, gençlerin ilgisini çeken farklı konuları ele alan bir medya şirketi haline geldi. Şirket, özellikle alternatif kültürler, moda, müzik, sanat, teknoloji ve politika gibi konularda özgün içerikler üretmeye odaklandı. 2000'lerin başından itibaren internet üzerinden yayın yapmaya başladı ve kısa sürede popüler hale gelen Vice, 2010'larda ise uluslararası bir medya markası haline geldi ve dünya genelinde ofisler açtı. Şirket, aynı zamanda, HBO, YouTube ve diğer platformlarda yayınladığı belgeseller ve programlarla da tanınıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.