Pazarlama uzmanları için değer yaratan 7 yapay zeka aracı

Pazarlama ekiplerinin planlama, uygulama ve optimizasyon süreçlerini hızlandıracak yapay zeka araçlarını derledik.
Pazarlama uzmanları için değer yaratan 7 yapay zeka aracı

Son dönemde özellikle ChatGPT ve Midjourney gibi araçlarla dikkatleri üzerine çeken yapay zeka, her alanda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yapay zekanın yükselişi daha birçok konuda işimizi kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Pazarlama ekipleri, yeni teknolojileri benimseyerek daha verimli bir çalışma ortamı yaratıp bu sayede şirketin daha anlamlı bir büyüme yakalamasını sağlayabilir. Bu noktada yeni teknolojileri iş süreçlerine entegre etmeleri, kritik bir önem taşıyor. Pazarlama sürecinde şirketinizin rakiplerini araştırma, hedef kitlesini belirleme, değer önerilerini ortaya koyma, pazarlama kanallarınızı oluşturma, sosyal medya aktivitelerinizi yönetme, ücretli reklam çalışmalarını yürütme, raporlar oluşturma gibi süreçler var. Bu süreçleri en iyi hale getirmek adına çeşitli yenilikçi araçlar karşımıza çıkıyor.

Yazının başında bahsettiğimiz konular çerçevesinde planlama, uygulama ve optimizasyon aşamalarında kullanabileceğiniz yapay zeka destekli araçları birlikte inceleyelim.

Planlama aşamasında verimlilik sağlayan araçlar

Writesonic

Writesonic, içerik üretirken yardım alabileceğiniz yalın arayüze sahip bir araç. Bu araç sayesinde Facebook Ads, LinkedIn Ads, Google Ads başlık, Google Ads açıklamalarını ve diğer kanallardaki reklam metinlerinizi kolaylıkla yazdırabilirsiniz. Yazacağınız içeriğin konusunu ve detaylarını belirtilen alanlara ekleyip, bu araçtan efektif sonuç alabilirsiniz. Örneğin; Google ads başlıkları oluştururken belli bir karakter sınırına denk getirmek adına çabalamanız gerekirken, bu yöntemle daha az çabayla hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Bu araç ile eklediğiniz anahtar kelimelere göre reklam oluşturma hızınızı da artırarak verimlilik elde edebilirsiniz.

Holler

Holler ile müşteri memnuniyetine yönelik anketler, çalışan bağlılığı ve pazar araştırması dahil olmak üzere tek soruluk çeşitli anketler oluşturabilirsiniz. Bu araç, soruların cevaplarını derliyor ve kullanıcı yorumlarından bir veri kaynağı oluşturuyor.Böylece kitlenizle alakalı kısa zamanda doğru iç görüler elde edebiliyorsunuz.

AI Assist

OpenAI üzerine inşa edilen airfocus'un AI Assist ürünü, yeni ürün fikirleri oluşturmak, kullanıcı geri bildirimlerini analiz etmek, teknik jargonu basitleştirmek ve ürün belgelerini daha hızlı yazmak için geliştirildi. Bu araç için kısaca ürün yönetim platformu diyebiliriz.

Bu araçlara ek olarak HubSpot CRM'deki OpenAI gibi yapay zeka entegrasyonları sayesinde, potansiyel müşterilerinize e-posta pazarlaması yapabilir ve LinkedIn mecrasından kendilerine ulaşmak için etkili mesajlar hazırlayabilirsiniz. Bu aracın Deepl gibi önemli bir çeviri aracıyla da entegre olarak çalıştığını belirtelim.

Uygulama aşamasında verimlilik sağlayan araçlar

Topic

Topic, SEO odaklı blog yazılarınız için fikir bulmanıza yardımcı olmak adına geliştirilen bir araç. Bu araç ile birlikte, ajanslar veya içerik ekiplerinin, heading etiketleri, görsel alt etiketleri, toplam kelime sayısı, anahtar kelime sayısı ve yoğunluğuna dair manuel araştırmalarını yapmalarına gerek kalmıyor. Böylece kurumlar, tek bir noktadan tüm yazılarını yönetebilme imkanına sahip oluyor. Sadece araç içerisinde yazılacak olan yazıyla alakalı konuyu ve başlığı yazıyorsunuz; Topic size SEO’ya uygun bir yazı taslağı oluşturuyor. Dolayısıyla rekabet ederken öne çıkmanızı sağlarken, yazı yazarken en çok hangi konulardan bahsetmeniz gerektiğine de vurgu yapıyor. Siz sadece aracın size hazırlamış olduğu yazı taslağının içeriğini ekliyorsunuz.

Cargo

Cargo, pazarlama ve büyüme ekipleri için tasarlanan ve verilerilerinizin tüm potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefleyen bir araç. Bu araç, çapraz ve üst satış fırsatlarını belirlemek, kendi müşteri adayınızı oluşturmak gibi süreçlerinize katkı sağlarken; satış e-postaları ve reklam metni yazmak gibi iş süreçlerinizi daha hızlı ve daha kolay ilerletmenize yardımcı oluyor. Cargo şu anda beta aşamasında ve müşterileri arasında Spendesk, Coverflex ve Census gibi şirketler yer alıyor. Cargo'yu herkese açık olmadan önce denemek istiyorsanız, web sitelerindeki bekleme listesine katılabilirsiniz.

Cargo ile yapay zeka destekli önceden oluşturulmuş şablonları kullanarak satış e-postaları, Google reklam metinleri ve blog gönderileri yazabilirsiniz. Ayrıca davranış ve tercihlerine göre müşterileriniz arasında çapraz satış ve üst satış fırsatlarını belirleyebilirsiniz.

Bunlara ek olarak potansiyel müşterilerinizi kendi kurallarınıza göre önceliklendirmek ve segmentlere ayırmak için kendi potansiyel müşteri ve hesap puanlama sisteminizi oluşturabilirsiniz. Son olarak kişiselleştirilmiş teklifler ve teşvikler göndererek kullanıcıları daha fazla satın almaya motive edebileceğinizi de belirtelim.

Predis.ai

Predis.ai, Intagram'da daha çok etkileşim almanız için içeriğinizin gelişimi yönünde öneriler sunuyor ve sizin için en uygun hashtag'leri öneriyor. İçerikleriniz hazır değilse ve bir sonraki içeriklerinizin ne olacağına karar vermediyseniz, sizin için paylaşım fikirleri sunabilecek bu aracı keşfedebilirsiniz.

Optimizasyon aşamasında verimlilik sağlayan araçlar

Laxis 2.0

Özellikle toplantı notlarını yazmak için Laxis 2.0 gibi bir AI Writer kullanabilirsiniz. Kendisine akıllı toplantı asistanı da diyebiliriz. Toplantılarınızı daha verimli ve keyifli hale getirmek için konuşmaları akıllı bir şekilde yakalıyor. Basit transkripsiyon ve kişiselleştirilmiş şablonlar, toplantılardan; iç görüler, eylem öğeleri ve önemli başlıkları çıkarmanıza yardımcı olmak adına geliştirildi.

CustomGPT veya Cody gibi araçlar kullanarak ChatGPT'ye benzer bir sohbet robotunu girişiminizle ilgili veriler ve belgeler üzerinden eğitebilirsiniz. Kişiselleştirilmiş ayrıntılı raporlar üretmek, müşteri iletişimini yönetmek ve eyleme geçirilebilir araştırma iç görüleri sağlamak için deneyebilirsiniz. 

Pazarlamada yapay zeka araçlarının kullanılması, markanın geleceği ve sürdürülebilir tanıtımı için manuel süreçte kaybedilen zamanı önemli ölçüde azaltarak, daha verimli ve efektif sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bu yazımızda araçlar, hedef kitlelerinizi tanımlamanıza ve onlara ulaşmanıza, ürününüzü rakiplerinizden farklılaştırmanıza ve yaratıcı bir pazarlama stratejisi oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.