BiSu, konkordato ilan etti [Güncellendi]

Uygulamada su pazar yerine donen BiSu, market siparişini kapattı ve konkordato ilan etti.
BiSu, konkordato ilan etti [Güncellendi]

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay, su siparişlerini dijitalleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan BiSU, yatırım almıştı. Şimdi ise BiSu konkordato ilan etti. Şirketin kurucularından şu an için bir dönüş alamasak da iş ortaklarından edindiğimiz bilgilere göre şirketin, 80 deposundaki iş ortaklarını mağdur ettiği, kimsenin bayilik ücretini ve 2 aylık hak edişlerini yatırmadığı söyleniyor.

Ozan Alptekin ve Ergin Üner tarafından hayata geçirilen BiSU, Android ve iOS uygulamalarıyla akıllı telefon üzerinden su siparişi verilmesini sağlıyordu. Bayiye kayıtlı cep telefonu numarasını tanıyan sistem hemen aboneliği gösteriyor ve hızlıca sipariş verilmesine imkan tanıyordu.

Şirket aldığı son yatırımı dağıtım yaptığı depo ağını genişletmek için kullanacağını açıklamıştı. 

Konuyla ilgili bir açıklama aldığımız anda haberimizi güncelleyeceğiz. 

Güncelleme:

BiSu'nun bizimle paylaştığı bilgilere göre şirket, bu yeni süreçte mağduriyetleri gidermek için çalışıyor. Konkordato sürecini, tüm paydaşlarının daha fazla mağduriyet yaşamaması için başlattığını açıklayan BiSu, tüm alacakların ödenmesi için bu süreçte eski modeli olan pazar yerine odaklanacak ve ödemeleri tamamlayacak. 

Şirketin bu kapsamda yaptığı açıklama ise şu şekilde:

Son dönemde Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeler, pek çok sektörde olduğu gibi faaliyet gösterdiğimiz e-ticaret sektöründe de önemli etkiler yaratmaktadır.

Söz konusu etkiler, BiSU’nun yatırım süreçlerinde de farklı belirsizlikleri beraberinde getirmiş, bazı operasyonlarımızın yeniden gözden geçirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Bu kapsamda 29 Nisan 2023 tarihi itibarıyla, sadece İstanbul’da, hızlı teslimat modeli ile hizmetini verdiğimiz market servisimizi bir süreliğine durdurma kararı aldık.

Buna ilave olarak, şirketimiz bünyesinde etkin maliyet yönetimine destek olunması ve bilanço yapısının kuvvetlendirilmesi için konkordato sürecini başlatmış bulunmaktayız.

Buradaki temel amacımız, şirketimizin tüm paydaşlarına karşı yükümlülüklerini eksiksiz şekilde yerine getirmesini ve BiSU’nun zorlu ekonomik koşulların yarattığı bu süreci olabilecek en sağlıklı şekilde geçirmesini sağlamaktır. Bu süreçte, BiSU’nun büyüme hikayesinde çok önemli bir payı bulunan su siparişi pazar yeri operasyonumuza aralıksız şekilde devam edeceğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Bugün 60 şehirde, farklı markalarımız ve bayilerimizle sürdürdüğümüz su siparişi pazar yerimizi daha da büyütmek, önümüzdeki dönemde en büyük hedefimiz ve motivasyonumuz olacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.