Meta, reklamverenler için yapay zeka araçlarını tanıttı

AI Sandbox, alternatif metinler oluşturmak, metne dayalı komutlarla arka plan üretmek ve Facebook ile Instagram reklamları için görsel kırpmak için kullanılabiliyor.
Meta, reklamverenler için yapay zeka araçlarını tanıttı

Meta'nın yapay zeka ile reklam oluşturmaya yönelik araçlar üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Meta paylaştığı bir blog gönderisi ile reklamverenler için yapay zeka araçlarını tanıttı.

Reklamverenler için tanıtılan AI Sandbox, kullanıcıların alternatif metinler oluşturmasını ve metne dayalı komutlarla arka plan üretmesini sağlıyor. Buna ek olarak Facebook ve Instagram reklamları için görsel kırpma özelliği de sunuluyor. 

AI Sandbox çatısı altında sunulan ilk özellik, aynı metnin farklı hedef kitleler için farklı versiyonlarının oluşturulmasına imkan tanıyor. Üretilen alternatifler mesajın ve reklamın temeline benzerliğini koruyor. Arka plan üretimi özelliği ise bir kampanya için farklı varlıklar yaratmayı kolaylaştırıyor. Görsel kırpma özelliğine baktığımızda görsellerin, hikayeler ya da Reels gibi farklı gönderi türüne göre ayarlanmasını kolaylaştırdığını görüyoruz. 

Meta'nın yapay zeka destekli reklam araçları şu an için sınırlı sayıda reklamverene açık. Özelliklerin, Temmuz ayında daha fazla kullanıcıya açılması planlanıyor. 

Şu an için Meta, üretimsel yapay zekayı reklam süreçlerine dahil etmek için ilk adımı atmış olsa da, yapay zeka destekli reklamcılık araçları geçtiğimiz yıldan bu yana sektörün gözdesi haline geldi. DALLE-2 ve GPT-3 destekli Omneky ve üretimsel yapay zeka destekli pazarlama odaklı video aracı HeyGen öne çıkan örnekler arasında yer alıyor. 

Bu arada Meta'nın yatırımlarını metaverse'ten üretimsel yapay zekaya kaydırdığını belirtelim. Geçtiğimiz yıllar boyunca yapay zeka çalışmalarına hız kesmeden devam eden şirket, 2022'nin Şubat ayında yapay zeka destekli "evrensel konuşma tercümanı" (UST) üzerinde çalıştığını duyurdu. Meta AI, 2022'nin Ekim ayında ise yazılı olmayan dillere odaklandı.  

Meta buna ek olarak DALL-E benzeri yapay zeka destekli video aracı Make-A-Video'yu tanıttı. İnsanlarla müzakere edebilen Meta AI'ın bir başka çalışması Cicero ise insanlarla iş birliğinde bulunuyor, daha da önemlisi onları ikna edebiliyor. Son olarak şirketin LLaMA isimli yeni bir geniş dil modelini tanıttığını da belirtelim. Meta'nın yeni yapay zeka modeli ImageBind ise insan algısını taklit ediyor

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.