Yerli akıllı telefon üreticisi Reeder Teknoloji, halka arz başvurusu gerçekleştirdi

Reeder Teknoloji halka arzında 158 milyon yeni hissenin yanı sıra mevcut ortaklara ait olan 39 milyon hisse de satılacak.
Yerli akıllı telefon üreticisi Reeder Teknoloji, halka arz başvurusu gerçekleştirdi

Ülkemizdeki akıllı telefon ve tablet ekosisteminin yerli oyuncuları arasında bulunan Reeder Teknoloji, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduğunu duyurdu. Reeder Teknoloji tarafından başvurunun detaylarına baktığımızda ise söz konusu halka arzın Türkiye Sınai Kalkınma Bankası TSKB ve Yatırım Finansman liderliğinde gerçekleştirileceğini görüyoruz.

Reeder Teknoloji halka arzında 158 milyon yeni hissenin yanı sıra mevcut ortaklara ait olan 39 milyon hisse de satılacak. 2009 yılında Samsun'da kurulan Reeder Teknoloji'nin CEO koltuğunda ise şirketin kurucu ortakları arasında da yer alan Uygar Saral oturuyor.

Reeder Teknoloji'nin aktardığı bilgilere göre şirket, gelirlerinin yüzde 98'ini akıllı telefon satışlarından elde ediyor. Şu an için akıllı telefonlarla ön plana çıksa da ilk etapta e-kitap okuyucuları geliştiren Reeder, 2010 yılında ise ilk Android tablet modelini pazara sundu.

E-kitap okuyucu ve tablet modellerinin ardından ise 2015 yılında ilk akıllı telefon modelini tanıtan Reeder Teknoloji, pek çok kategoride ürünlere sahip. Reeder'ın ürünleri arasında cep telefonları, tabletler, akıllı saat ve bileklik, telefon aksesuarları, robot süpürge ve ses sistemleri bulunuyor.

10'dan fazla model ile birlikte akıllı telefon pazarının önemli oyuncuları arasında yer alan Reeder, geçtiğimiz yıl 3 bin m2'lik yeni bir fabrika açılışı da gerçekleştirdi. Reeder'ın 60 farklı şehirde toplamda 88 mağazaya sahip olduğunu da ayrıca ekleyelim.

Reeder, son iki yıl içinde önemli bir büyüme de yaşadı. Reeder Teknoloji CEO'su Uygar Saral'ın geçtiğimiz Eylül ayında paylaştığı bilgilere göre şirket, son iki yılda 2 kattan fazla büyüdü. Reeder Teknoloji halka arzı ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.