Yaşlı bireylerin bakımına odaklanan Wellthy, 25 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli şirket, 2015 yılında Lindsay Jurist-Rosner tarafından kuruldu. Jurist-Rosner, bu girişimi Multipl Skleroz, yani MS hastası olan annesinin bakımında karşılaştığı zorluklar üzerinden aldığı ilhamla hayata geçirdi.
Yaşlı bireylerin bakımına odaklanan Wellthy, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yaşlı bireylerin bakımına odaklanan Wellthy, 25 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin 25 milyon dolarlık yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından Hearst ve Eldridge liderlik etti. Tura, Citi Impact Fund, Cercano Management, Stardust Equity, ReThink Impact katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 77 milyon doları geçti.  

ABD merkezli şirket, 2015 yılında Lindsay Jurist-Rosner tarafından faaliyete geçti. Jurist-Rosner, bu girişimi Multipl Skleroz, yani MS hastası olan annesinin bakım ve tedavisinde karşılaştığı zorluklar üzerinden aldığı ilhamla kurdu. Wellthy, yaşlı bireylere doktor randevuları alma, bu randevulara ulaşım sağlama ve gerekli ekipman ve malzemeleri alma gibi konularda yardımcı oluyor.

Jurist-Rosner, şirketi kurmaktaki amacını yaşlı bireylerin hayatlarını daha iyi ve daha kolay hale getirmek, ama aynı zamanda para biriktirmelerine de yardımcı olmak olarak açıklıyor.

Yaşlı bireylerin Covid-19 pandemisinde sağlık hakkına ulaşımının hızlı ve sürdürülebilir olmasının önemi bir kez daha anlaşıldı. Uzaktan sağlık uygulamalarının içinde tıbbi bakım uygulamaları da yer aldı ve yatırımcıların odak noktası haline geldi. Bu noktada Wellthy önemli bir yere konumlanıyor. 2019'dan 2022'ye kadar Wellthy'nin kullanıcı sayısı 100 binden 2 milyona çıktı. Şirketin gelirleri bu dönem içinde gelirinde 17 kat büyüdü. 2018'de Lantern'i satın aldı.

Yaşlılık kaçınılmaz ve geri dönüşümü olmayan, insan hayatının son dönemi olarak tanımlanıyor. Refah ve yaşam standartlarındaki değişim, doğum ve ölüm arasındaki hızı azaltmış olmasına rağmen Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmalara göre dünyada 1,5 milyardan fazla kişi 65 yaşın üzerinde olacak.

2022'nin Mayıs ayında sağlık platformu Homethrive, 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 20 milyon dolarlık yatırım Human Capital liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırıma katılanlar arasında Allianz, 7wireVentures ve Pitango HealthTech yer alıyor. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 38 milyon dolara çıktı. Dave Jacobs ve David Greenberg tarafından kurulan şirket, yaşlı ve engelli kişilere odaklanıyor. Yaşlı ve engelli bireylere hasta bakıcılık hizmeti sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.