Epic Games'ten metaverse yatırımı: CLO Virtual Fashion

Epic Games ve dijital moda şirketi CLO Virtual Fashion'ın birbirlerinden hisse satın aldığı açıklandı. Epic, Unreal Engine'ın oyun geliştirmenin ötesinde kullanılmasını istiyor.
Epic Games'ten metaverse yatırımı: CLO Virtual Fashion

Geçtiğimiz sene belki de en çok konuştuğumuz konulardan biri metaverse oldu. Son dönemde yapay zekaya olan ilginin artmasıyla metaverse ve NFT gibi kavramlar biraz daha geride kalmış olsa da aslında bu alana büyük şirketlerin yaptığı yatırımlar devam ediyor. Epic Games de bu şirketlerden biri. 

Epic Games ve dijital moda şirketi CLO Virtual Fashion'ın birbirlerinden hisse satın aldığı açıklandı. Yatırımın tam olarak hangi miktarlarda gerçekleştiği paylaşılmasa da bu hamle Epic Games'in metaverse'deki artan hırslarının bir yönü diyebiliriz. Belli ki şirket bu kapsamda sanal moda girişimlerine de ilgi duyuyor. 

CLO Virtual Fashion, Epic'in Unreal Engine'iyle halihazırda entegre olan moda tasarım yazılımı gibi araçlar ve giysi tasarımlarının alınıp satıldığı bir pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor. Epic, Unreal Engine'ın oyun geliştirmenin ötesinde kullanılmasını istiyor, bu nedenle şirket, moda gibi endüstrilerin de Unreal Engine'ı kullanmasını istiyor. Aslında söz konusu yatırım da bunun bir uzantısı diyebiliriz.

CLO Virtual Fashion, entegre iş akışlarını üç boyutlu tasarımcılar, karakter sanatçıları, animatörler ve moda profesyonelleri için daha kolay erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Bunun sonucunda ise gerçeğe yakın giyim seçenekleri sunan ve sektördeki dijital giysilerin değerini üst seviyelere taşıyan oyunlar ve metaverse platformları ortaya çıkıyor. Yani iki şirketin bu iş birliği, ikisi için de birer kazanç gibi görünüyor.

Son dönemde dijital moda şirketleri ile oyun şirketleri arasında ilginç bir ilişki var. Örneğin; dijital moda şirketi DressX de Roblox'ta kıyafetlerini piyasaya sürdü ve şirket, bu yılın başlarında Decentraland'de ikinci kez düzenlenen Metaverse Moda Haftası'na katıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.