Gmail hesabınızın dark web'de yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmek mümkün hale getiriliyor

Google, e-posta adresinin dark web’de yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmeyi mümkün kılacağını açıkladı. Şirketin, dark web raporunun şifre yöneticisi özelliğiyle veri koruma dozunu artırdığı belirtildi. 
Gmail hesabınızın dark web'de yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmek mümkün hale getiriliyor

Google kullanıcılarının verilerine yönelik güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Bu noktada Gmail'in dark web raporu özelliğini duyuruldu. Şirket, bu özellikle e-posta adresinin dark web’de yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmeyi mümkün kılacağını açıkladı. Dark web raporunun şifre yöneticisi özelliğiyle veri koruma dozunu artırdığı belirtildi. 

Google’ın dark web raporlama aracının yeni bir özellik olmadığı biliniyor olsa da özellik, daha önce yalnızca şirketin genişletilmiş bulut depolama platformu olan Google One’a abone olan ve ABD’deki kişiler tarafından kullanılabiliyordu. Google, bu aracın önümüzdeki dönemde ABD’nin dışına açılacağını açıkladı. 

Gmail kullanıcılarına sunulan spam korumalarının Google Drive’a geleceği de açıklandı. Bu özellik, kullanıcıların spam olarak belirlemek istediklerini kontrol etmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılıyor. Tasarlanmış yeni bir görünümle, istenmeyen veya kötü niyetli içeriğe erişmesini önlemek için olağan şüphelileri otomatik olarak spam görünümünde sınıflandıracak. Söz konusu özelliğin ülkemiz için ne zaman aktif edileceği şu an için belirsiz.

Dark web yalnızca özel bir web tarayıcısı ile erişilebilen gizli internet siteleri topluluğu olarak nitelendiriliyor. İnternet etkinliğini anonim ve gizli tutmak için kullanılan bu alan olarak biliniyor. 

Google'ın merakla beklenen geliştirici konferansı olan Google I/O 2023, dün gerçekleşti. Özellikle yapay zeka konusunda önemli açıklamalarda bulunan Google, hem yazılım hem de donanım odağında pek çok yenilik tanıttı. Bugün aktardığımız yenilikler arasında yeni geniş dil modeli PaLM 2, Google Pixel 7a, Pixel Fold, Google arama için yapay zeka odaklı özellikler, Magic Editor özelliği, MusicLM, Codey, Pixel Tablet gibi yenilikler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.