Disney+, 2023'ün ikinci çeyreğinde 4 milyon abone kaybetti

Son dönemde 7 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanması ile gündemimize gelen Disney, dijital platformu Disney+ için ikinci çeyrek verilerini paylaştı
Disney+, 2023'ün ikinci çeyreğinde 4 milyon abone kaybetti

Son dönemde 7 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanması ile gündemimize gelen Disney, dijital platformu Disney+ için ikinci çeyrek verilerini paylaştı. Buna göre Disney+, 2023'ün ikinci çeyreğinde 4 milyon abone kaybetti ve önceki çeyrekteki 161,8 milyon aboneye kıyasla toplam abone sayısı 157,8 milyon oldu. Analistler, platformun 163.17 milyon aboneye ulaşacağını tahmin ediyorlardı.

Şirketin abone kaybındaki bu düşüşün en önemli nedeni, abone tabanının yüzde 8'ini kaybeden ve abone sayısı 2023'ün ilk çeyreğinde 57,5 ​​milyondan 52,9 milyona düşen Disney+ Hotstar oldu. 

Şirketin CEO'su Bob Iger, Disney'in 3 milyar dolarlık içerik harcaması da dahil olmak üzere 5,5 milyar dolarlık maliyet tasarrufu sağlama planlarını duyurmuştu. Disney ayrıca Marvel ve Star Wars serilerine öncelik vermek istediğini de belirmişti. Ancak şu anda Hollywood yazarları grevde. Dijital yayıncılığın bu denli yükselişte olması nedeniyle sinema yazarları istediklerini alamıyor ve daha fazla hak talep ediyorlar. Bu durum doğal olarak şirketin planlarını da etkiledi ve Disney, Marvel'ın Blade'i ile Star Wars serisi Andor'un yapımlarını kısa bir süre önce durdurdu.

Eksikliklere rağmen şirket, dijital platformu için iyileştirilmiş bir finansal performans sundu. Kayıplar, önceki çeyrekte 1.1 milyar dolara kıyasla bu çeyrekte 659 milyon dolara geriledi. Bölümde gelir de artarak 5,5 milyar dolara yükseldi.

Bunların yanı sıra Disney+ ve Hulu içeriği tek bir platformda birleştirme kararı da aldı. Şirket ayrıca yılın ilerleyen zamanlarında Disney+'ın reklamsız katmanının fiyatını artıracağını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.