Disney, 7 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Disney CEO'su Bob Iger'ın paylaştığı bilgilere göre, bu haftadan itibaren işten çıkarmalar başlayacak. Çalışanlara gönderilen kurum içi bir notta, işten çıkarmaların 3 dalga halinde gerçekleşeceği belirtildi. 
Disney, 7 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Disney'in 7 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını sizlere aktarmıştık. Bu kapsamda Disney, planını önümüzdeki haftalarda uygulamaya alacak. Disney CEO'su Bob Iger'ın paylaştığı bilgilere göre, bu haftadan itibaren işten çıkarmalar başlayacak. Çalışanlara gönderilen kurum içi bir notta, işten çıkarmaların 3 dalga halinde gerçekleşeceği belirtildi. 

İşten çıkarmaların ilk dalgası, bu haftadan itibaren başlayacak. Bu kapsamda müdürler, işten çıkarmadan etkilenen çalışanları uyarmaya başlayacak. İkinci dalga Nisan ayında başlarken, üçüncü dalganın yaz başında gerçekleşmesi planlanıyor. 

Bob Iger, Disney'in faaliyetlerini devam ettirebilmesi için zor anlarda yapılması gerekenleri yapmak durumunda olduklarını ifade etti. Bu arada işten çıkarmaların, Bob Iger'ın CEO pozisyonuna dönmesinin ardından yaşandığını belirtelim. 

Disney 1 Ekim itibariyle 220 bin çalışanına veda etmişti. Bu çalışanların 166 bini ise ABD'de yer almaktaydı. işten çıkarılması beklenen 7 bin kişi, Disney'in küresel iş gücünün yüzde 3'ünü oluşturmakta. Disney, 7 bin kişinin içinde 50 kişilik metaverse ekibi de yer alıyor. 7 bin kişiyi etkileyen işten çıkarmanın şirketin maliyetlerini 5.5 milyar dolar düşürmesi planlanıyor. Bu arada Şubat ayı itibarıyla Disney+'ın 2.4 milyon abone kaybettiğini hatırlatmakta da fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.