Araç çağırma uygulaması Cabify, 110 milyon dolar yatırım aldı

Adrian Merino, Brendan Wallace, Francisco Montero, Juan De Antonio, Sam Lown ve Vicente Pascual tarafından kurulan şirket; Arjantin, Şili, Kolombiya, İspanya, Meksika, Peru ve Uruguay'da faaliyet gösteriyor.
Araç çağırma uygulaması Cabify, 110 milyon dolar yatırım aldı

Araç çağırma uygulaması Cabify, 110 milyon dolar yatırım aldı. 110 milyon dolarlık yatırım, borç ve öz sermaye finansmanıyla yapıldı. İspanya merkezli şirketin yeni yatırımı Orilla Asset Management, AXIS ve ismi açıklanmayan diğer yatırımcılardan geldi.

Yeni gelen yatırımın Ar-Ge çalışmaları ve elektrikli araç stratejisini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. Çünkü Cabify, 2030'a kadar bütün filosunu tamamıyla elektrikli araçlardan oluşturmayı planlıyor. 

2011'de faaliyete geçen şirketin toplam yatırım miktarı 519 milyon dolara yükseldi. Cabify'ın aldığı son yatırımla değerlemesinin ne kadara yükseldiği açıklanmamış olsa da PitchBook'a göre şirket Temmuz ayında 1,49 milyar dolarlık değerlemeye sahip idi. 

Cabify'ın 2022 yılının Mart ayında European Investment Bank'tan 40 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. Ayrıca 2015 yılında Japonya'nın e-ticaret ve internet servisleri sunan önemli şirketlerinden Rakuten'in de şirkete yatırım yaptığını belirtelim.

Adrian Merino, Brendan Wallace, Francisco Montero, Juan De Antonio, Sam Lown ve Vicente Pascual tarafından kurulan şirket; Arjantin, Şili, Kolombiya, İspanya, Meksika, Peru ve Uruguay'da faaliyet gösteriyor. Cabify'ın 42 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ve 1,2 milyon sürücüsü var. Şirket, üç yıl içinde faaliyet gösterdiği ülkelerde 25 şehre daha açılarak gelirlerini üç katına çıkarmayı hedefliyor. Şirketin geçen sene 3,65 milyon dolardan fazla gelir elde ettiği ifade ediliyor.

Geçen Ocak ayında Cabify, 1100 sürücüsünü çalıştıran bir şirketle yaşadığı tartışma nedeniyle gündeme gelmişti. Madrid’de Uber veya Bolt gibi yabancı rakiplerine karşı rekabet üstünlüğünü kaybetmeye başladığı konuşulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.