Yerli sağlık girişimi For Physician, 7,52 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldı

Yusuf Bayram Tuğlu ve Kübra Kablan Tuğlu tarafından kurulan For Physician, pratisyen hekimlere anlık vaka danışma uygulaması sunuyor.
Yerli sağlık girişimi For Physician, 7,52 milyon lira değerleme üzerinden yatırım aldı

Yerli sağlık girişimi For Physician, 7,52 milyon lira değerleme üzerinden tohum öncesi yatırım aldı. 7,52 milyon lira değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım, Geometry Venture Development liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Geometry Venture Development, Alesta Yatırım ve Mehmet Yüksel Yazıcı katıldı. Yatırımla birlikte For Physician hisselerinin toplam yüzde 6,25'i yatırımcılarına aktarıldığını belirtelim.

Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin yine aynı değerleme üzerinden yüzde 2,5'lik ek hisse için opsiyon hakkı elde ettiğini de ekleyelim. Alesta Yatırım tarafından paylaşılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz.

İştirakimiz Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş'den alınan bilgiye göre; Yüksek büyüme potansiyeline sahip erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım stratejimiz doğrultusunda,  For Physician Eğitim Sağlık Teknoloji Yazılım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne 7.520.000 TL  değerleme üzerinden %2,5  iştirak edilmesine, yine aynı değerlemeden %2,5 ilave pay alımı için opsiyon hakkı alınmasına  karar verildi.

Yusuf Bayram Tuğlu ve Kübra Kablan Tuğlu tarafından kurulan For Physician, pratisyen hekimlere anlık vaka danışma uygulaması sunuyor. Ocak 2023 yılında piyasaya sürülen uygulamaya üye olan pratisyen hekimler, önlerine gelen vakalara uzman hekimlere anında danışıp yorum alabiliyor.

Kısa zamanda 4.000 vakalık geniş bir vaka kütüphanesine dönüşen uygulama, pratisyen hekime saniyeler içinde hasta konusunda danışma imkanı sağlıyor. 7/24 online uzman hekim desteği sunuyor. Tüm hekimlerin vakalarına erişerek sürekli eğitim imkanı sağlıyor. Girişim, temelde pratisyen hekimin hastasına sunduğu sağlık hizmetini iyileştirmesini amaçlıyor. Uygulamanın Haziran'da İngiltere, Avustralya ve Kanada'daki sağlık profesyonellerinin kullanımına sunulması hedefleniyor.

Bu yıla hızlı başlayan şirket, Nisan ayında uygulamanın güncel versiyonunu kullanıma sunmayı planlıyor. Bu güncellemeyle premium kullanım, yeni nesil kullanıcı dostu arayüzler, yapay zeka ile kişisel verilerin anlık olarak anonimleştirilmesi, özel vaka paylaşma seçeneği, gelişmiş vaka editörü, detaylı filtreleme gibi onlarca özellik kullanıcılara sunulacak. For Physician, 2022 yılında TEKNOFEST girişim programından 200.000 lira hibe aldığını hatırlatalım.

Alesta Yatırım'ın en son geçtiğimiz Mart ayında Polynom Teknoloji'ye 91,3 milyon lira değerleme ile 8,5 milyon lira yatırım yapma haberiyle gündeme geldiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.