SpaceX'in Almanya merkezli rakibi Isar Aerospace, 165 milyon dolar yatırım aldı

Bu yeni yatırım turunun ardından Porsche SE, HV Capital ve 7-Industries Holding, Isar Aerospace'in Danışma Kurulu'na gözlemci olarak katılacak.
SpaceX'in Almanya merkezli rakibi Isar Aerospace, 165 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında uzay teknolojileri ve uydu gönderimlerine odaklanan Isar Aerospace'in 91 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. SpaceX'in Almanya merkezli rakibi Isar Aerospace, 165 milyon dolar (155 milyon euro) yatırım aldı.

Yatırım turuna katılım gösterenler arasında 7-Industries Holding, Scale Up Fund Bavaria, Earlybird Venture Capital, HV Capital, Lakestar, Lombard Odier Investment Managers, Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE), UVC Partners ve Vsquared Ventures yer aldı.

Bu arada özel yatırımcılar tarafından sağlanan fonların bir kısmının Avrupa Birliği ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yönetilen InvestEU ve Alman Gelecek Fonu gibi bölgesel programlar tarafından desteklendiğini de belirtelim.

Yeni yatırım turunun ardından Porsche SE, HV Capital ve 7-Industries Holding, Isar Aerospace'in Danışma Kurulu'na gözlemci sıfatıyla katılacak. Girişimin mevcut yatırımcıları arasında yatırımcı Bülent Altan da yer alıyor. Bülent Altan, Isar Aerospace'in Danışma Kurulu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alıyor.  

2018'de kurulan Isar Aerospace'in ekibi 40 farklı ulustan 300'den fazla çalışana ev sahipliği yapıyor. Isar Aerospace'in üretim merkezi ise Münih'te yer alıyor. 

Isar Aerospace'in Spectrum fırlatma aracı, küçük ve orta ölçekli uyduları Norveç'teki bir fırlatma rampasından yörüngeye yerleştirmek üzere tasarlandı. Spectrum, ilk uçuşunu 2023 yılının ikinci yarısında gerçekleştirmeyi planlıyor. Isar, bu yatırımı Spectrum'un ilk uçuşunda ilerleme kaydetmek için kullanacak. 

Şirketin CFO'su David Kownator'ın açıkladığına göre, şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 330 milyon doları aştı. Kownator, değerleme hakkında finansal veriler açıklamaktan kaçınsa da, bu yeni yatırım turuyla, şirketin değerlemesinin 2021 yılına kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.