Uzay teknolojileri ve uydu gönderimlerine odaklanan Isar Aerospace, 91 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Isar Aerospace, orta ve küçük boyutlardaki uyduların dünya yörüngesine gönderilmesine odaklanıyor.
Uzay teknolojileri ve uydu gönderimlerine odaklanan Isar Aerospace, 91 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz dönemlerde uzay teknolojileri üzerinde çalışan ve Starlink projesi ile birlikte uzaya uydular gönderen SpaceX girişiminden sizlere bahsetmiştik. Bugün ise uzay teknolojileri ve uydu gönderimlerine odaklanan bir başka girişim olan Isar Aerospace'e yakından bakacağız.

Almanya merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Isar Aerospace, orta ve küçük boyutlardaki uyduların dünya yörüngesine gönderilmesine odaklanıyor. Uyduların daha az maliyetle yörüngeye gönderilebilmesi adına uydu fırlatıcısı geliştiren Isar Aerospace, yeni bir yatırım aldığını da duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Daniel Metzler ve Josef Fleischmann tarafından 2018 yılında kurulan Isar Aerospace, B serisi yatırım turunda 91 milyon dolar yatırım aldı. Alınan bilgilere göre 91 milyon dolarlık yeni yatırım şirketin Ar-Ge ve üretim çalışmalarını tamamlaması için kullanılacak.

Isar Aerospace girişiminin ilk ticari uydu fırlatmasının 2022 yılının ilk aylarında gerçekleşmesi hedefleniyor. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre 91 milyon dolarlık yatırım turu Lakestar liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Lakestar'ın haricinde Earlybird ve Vsquared Ventures da katıldı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında da Earlybird ve Airbus Ventures liderliğinde 17 milyon dolarlık bir yatırım alan Isar Aerospace, kısa süre içinde önemli iki yatırım almış oldu. Alınan yen yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 108 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.