BHL Holdings UK, Hesapkurdu ve Koalay'ın çoğunluk hisselerini 65 milyon dolar değerleme üzerinden satın aldı

Koalay.com ve Hesapkurdu.com tarafından aktarılan bilgilere göre Birleşik Krallık merkezli BHL Holdings UK (BHL), çoğunluk hisselerini yaklaşık 65 milyon dolar toplam değer üzerinden satın aldı.
BHL Holdings UK, Hesapkurdu ve Koalay'ın çoğunluk hisselerini 65 milyon dolar değerleme üzerinden satın aldı

Online karşılaştırma platformları olarak karşımıza çıkan Koalay.com ve Hesapkurdu.com'un güçlerini birleştirerek yollarına devam ettiklerini 2019 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre ise BHL Holdings UK, Hesapkurdu ve Koalay'ın çoğunluk hisselerini satın aldı.

Koalay.com ve Hesapkurdu.com tarafından aktarılan bilgilere göre Birleşik Krallık merkezli BHL Holdings UK (BHL), çoğunluk hisselerini yaklaşık 65 milyon dolar toplam değer üzerinden satın aldı. BHL Holdings UK'in toplam hisse oranının yüzde 97,5'e çıktığını da ekleyelim.

Hesapkurdu ve Koalay'ın birleşmesi ile oluşan şirketteki hisselerini satanlar arasında ise kurucular Ömer Paksoy ve Onur Tekin Turhan, Alma Ventures ve NN Group yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse NN Group'un Hesapkurdu.com’un yüzde 18'ini satın aldığını 2017 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık.

Gerçekleşen satış ile birlikte Hesapkurdu ve Koalay markaları BHL Turkey şirketi çatısı altında yönetilecek. Satın alımla ilgili tüm işlemlerin ise Haziran ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. 

13 yıl önce kurumsal hayattaki işlerini bırakarak sıfırdan kurdukları şirketin bugün yaklaşık 9 milyon mutlu müşterisi olduğunu belirten BHL Turkey CEO'su Ömer Paksoy, BHL Turkey olarak önümüzdeki dönemde Türkiye'de finansal teknoloji alanında yeni ürünler ve hizmetler sunmayı planladıklarını da aktardı.

Kuruluş amaçlarının, banka ve sigorta ürünlerini bireyler için daha kolay ve şeffaf bir hale getirmek ve Türkiye'de finansal hizmetlere erişimi yaygınlaştırmak olduğunu hatırlatan Onur Tekin Turhan ise bu amaçları gerçekleştirme yolunda çok önemli adımlar attıklarını ve bu ekibin önümüzdeki dönemde daha da güzel işler yapacağına inançlarının tam olduğunu paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.