Online karşılaştırma platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com, güçlerini birleştirdi

Online karşılaştırma platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com aynı çatı altında birleşti.
Online karşılaştırma platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com, güçlerini birleştirdi

Online karşılaştırma platformları Koalay.com ve Hesapkurdu.com aynı çatı altında birleşti. Online sigorta satış platformu Koalay.com ile finansal karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com'un Mart 2019 itibarıyla birleşmesi ile 40 banka ve sigorta şirketi, her ay yaklaşık 4 milyon kullanıcıya hizmet vermek üzere aynı altyapıyı kullanacak.

Yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak Koalay.com CEO’su Bradley Du Chenne, birleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Hesapkurdu.com ile daha yakın çalışmalarının iki şirket için de daha avantajlı olacağını fark ettiklerini söyledi. Yüksek ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken bir platform olan Hesapkurdu.com’un sigorta satışlarının, Koalay.com altyapısıyla güçlendirildiğinde, ortaya heyecan verici fırsatların çıkacağını da sözlerine ekledi. Du Chenne'e göre Hesapkurdu.com da Koalay.com’un yıllar içerisinde kurduğu güçlü sigorta şirketi anlaşmalarından yararlanarak kapasitesini genişletebilecek.

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı ve yeni şirketin CEO’su Ömer Paksoy ise karşılaştırma platformlarını bir araya getiren birleşmenin, Türk tüketicisi için önemli olduğunu söyledi. Paksoy, müşterilerinin en uygun kredi ve sigorta ürünlerine en hızlı şekilde ulaşabilmesi için, Hesapkurdu.com’un kredi altyapısı ile Koalay.com’un sigorta altyapısını birleştirdiklerini sözlerine ekledi. Ömer Paksoy ayrıca önümüzdeki dönemde tüm banka ve sigorta şirketlerini kapsayacak entegrasyon çalışmaları yaparak kapsama alanlarını genişletmeyi planladıklarını da belirtti.

Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan ise bu birleşme sayesinde Türkiye pazarına getirdikleri finansmanı Türk tüketicisinin finansal okuryazarlık seviyesini artıracak uygulamalar geliştirmek için kullanacaklarını vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.