Otonom teslimat robotları geliştiren Saha Robotik, 3 milyon dolar yatırım aldı

Saha Robotik'in 3 milyon dolarlık yatırım turuna, APY Ventures, Happy Center CEO’su Yavuz Altun, Driventure, CVentures, Nupa ve 2 yabancı melek yatırımcı katıldı.
Otonom teslimat robotları geliştiren Saha Robotik, 3 milyon dolar yatırım aldı

Tam otonom olarak tasarlanan servis, hizmet ve teslimat robotları geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Saha Robotik'in, APY Ventures liderliğinde 380 bin dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Saha Robotik, aradan geçen 1 yıllık sürenin ardından yeni bir yatırım daha aldı.

Saha Robotik tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 3 milyon dolar yatırım aldı. Saha Robotik'in 3 milyon dolarlık yatırım turuna, şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan APY Ventures ve Happy Center CEO’su Yavuz Altun’un yanı sıra Ford Otosan’ın Kurumsal girişim yatırım şirketi Driventure, Coşkunöz Holding Kurumsal Girişim Sermayesi CVentures, Nupa ve 2 yabancı melek yatırımcının Türkiye’de kurduğu SPV’ler de katıldı.

Saha Robotik, geliştirdiği otonom servis, hizmet ve teslimat robotları ile restoran, otel, hastane, kompleks yapılar, iş merkezleri ve havalimanları gibi geniş bir kullanım alanında müşterilerine çözümler sunuyor. Saha Robotik tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, alınan yeni yatırım ile birlikte seri üretim sürecine ve yurt dışı operasyonlarına hız verecek.

2021 yılının Mayıs ayında Skyland İstanbul’da otonom online market konsepti Speedy.market'i devreye alan Saha Robotik, bugüne kadar toplamda 60 binden fazla siparişi asansör kullanarak son kullanıcılara teslim etti.

Saha Robotik olarak bir taraftan tüketici elektroniği kalitesinde ve kullanım kolaylığında servis robotları geliştirirken diğer taraftan da iştirakleri olan Speedy.market ile bunların hizmet modellerini kurguladıklarını belirten Saha Robotik kurucu ortağı ve genel müdürü Murat Ayrancı, aldıkları yatırımı; seri üretim altyapısını oluşturmada ve yurt dışı pazarına ulaşmak için açılımda kullanacaklarını paylaştı. Ayrancı, yatırım turuna katılan firmaların da gerek üretim anlamında gerekse de açılım anlamında onlara güç katacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.