Saha Robotik, APY Ventures liderliğinde 380 bin dolar yatırım aldı

Saha Robotik tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 380 bin dolar tohum yatırım aldı. Saha Robotik'in 380 bin dolarlık yatırım turu, APY Ventures’ın yönettiği Start-up GSYF liderliğinde tamamlandı.
Saha Robotik, APY Ventures liderliğinde 380 bin dolar yatırım aldı

Kapalı alanlarda asansörleri insanlar ile birlikte kullanarak servis ve teslimat robotları ile hizmeti sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Saha Robotik, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Saha Robotik tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 380 bin dolar tohum yatırım aldı.

Saha Robotik'in 380 bin dolarlık yatırım turu, APY Ventures’ın yönettiği Start-up GSYF liderliğinde tamamlandı. Yatırım turuna APY Ventures Start-up GSYF haricinde ise Happy Center CEO’su Yavuz Altun da katıldı. Girişimin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 

2020 yılının Ekim ayında Murat Ayrancı, Emre Çekiç ve Orhan G. Hafif tarafından kurulan Saha Robotik, farklı operasyonlarda 4 farklı ürünüyle hizmeti veriyor.

Ülkemizin en yüksek yapısı olan 65 katlı Skyland İstanbul başta olmak üzere kapalı alanlarda hizmet sağlayan Saha Robotik, Speedy Kurye isimli ürünü ile birlikte özellikle hastanelerde, otellerde ve kompleks yapılarda dışarıdan gelen kargoların dağıtımını otonom bir hale getiriyor.

Restoranlarda mutfak ve masalar arasında garsonlarla birlikte çalışarak verimlilik ve kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik kullanılan servis robotu ürünü olan Speedy Servis ise garsonların yürüme işlerini azaltmanın yanı sıra restoran içinde inovatif bir çözüm olma özelliği de taşıyor.

Firmanın bir diğer ürünü olan Speedy Base tüm kapalı alanlarda otonom doğal navigasyon özelliği ile gezinebilirken, Speedy Market çözümü ise Speedy.market uygulaması üzerinden verilen siparişlerin tamamen otonom olarak evlere teslim edilmesine olanak sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.