Tedarik zinciri risk yönetimine odaklanan Prewave, 18 milyon euro yatırım aldı

Harald Nitschinger ve Lisa Smith tarafından kurulan Prewave, şirketlerin tedarik zincirlerinde oluşabilecek potansiyel riskleri gerçek zamanlı olarak tespit ediyor.
Tedarik zinciri risk yönetimine odaklanan Prewave, 18 milyon euro yatırım aldı

Tedarik zinciri risk yönetimine odaklanan Prewave, 18 milyon euro yatırım aldı. Avusturya merkezli şirketin 18 milyon euroluk yatırım turu, San Francisco merkezli Creandum liderliğinde gerçekleşti. Creandum'un daha önce Spotify, Klarna ve iZettle gibi önemli şirketlere yatırım yaptığını da hatırlatalım. Yatırım turuna Ventech, KOMPAS, seed+speed, Segnalita, Speedinvest, Working Capital Fund ve xista Ventures da katıldı.

Harald Nitschinger ve Lisa Smith tarafından kurulan Prewave, şirketlerin tedarik zincirlerinde oluşabilecek potansiyel riskleri gerçek zamanlı olarak tespit ediyor. 2017 yılında faaliyete geçen girişim, yapay zeka destekli platformu ile riskleri sınıflandırıp şirketlere iletiyor ve çözüm yolları sunuyor. Prewave'in müşteri portföyü oldukça dikkat çekiyor. Portföyünde BMW, Audi, Lufthansa ve PwC gibi isimleri barındırıyor. Şirketin şu an 100 çalışanı var. Prewave, önümüzdeki sene bu sayıyı ikiye katlamayı da hedefliyor. 

Bu alanda faaliyet gösteren ve yatırımcıların dikkatini çeken tek şirket elbette sadece Prewave değil. Almanya merkezli IntegrityNext 109 milyon dolar; Teksas merkezli Overhaul, 73 milyon dolar; San Marcos merkezli Everstream 50 milyon dolar yatırım almalarıyla gündeme geldi.

Geçen hafta, tedarik zinciri yönetim yazılımı geliştiren Pando, 30 milyon dolar yatırım aldığını aktarmıştık. Pando, yapay zeka teknolojisini kullanarak bir markanın ürün siparişi alması ile aldığı siparişin müşterinin eline ulaşması arasında geçen süreçteki tüm e-ticaret operasyonlarının tek bir sistemde topluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.