Tedarik zinciri yönetim yazılımı geliştiren Pando, 30 milyon dolar yatırım aldı

Pando, yapay zeka teknolojisini kullanarak bir markanın ürün siparişi alması ile aldığı siparişin müşterinin eline ulaşması arasında geçen süreçteki tüm e-ticaret operasyonlarının tek bir sistemde topluyor.
Tedarik zinciri yönetim yazılımı geliştiren Pando, 30 milyon dolar yatırım aldı

Tedarik zinciri yönetim yazılımı geliştiren Pando, 30 milyon dolar yatırım aldı. Hindistan merkezli şirketin B Serisi yatırım turu, Iron Pillar liderliğinde gerçekleştirildi. Pando'nun yatırım turuna Uncorrelated Ventures, Nexus Venture Partners, Chiratae Ventures, Next47 ve melek yatırımcılar katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 41 milyon dolara yükseldi. 30 milyon dolarlık yatırımın yurt dışı açılımı için kullanılacağı açıklandı.  

Şirket, 2015 yılında Ashok Vasan ve Nitin Jayakrishnan tarafından kuruldu. Pando, yapay zeka teknolojisini kullanarak bir markanın ürün siparişi alması ile aldığı siparişin müşterinin eline ulaşması arasında geçen süreçteki tüm e-ticaret operasyonlarının tek bir sistemde topluyor. Ürünlerin tedarik zinciri boyunca gerçekleşen tüm hareketlerini anlık olarak takip etmesini ve yönlendirmesini sağlıyor. Şirketlerin tedarik zincirini yöneterek en yüksek kar oranına ulaşmasına yardım ediyor. Müşterilerin talep ettiği ürünleri hata payını ortadan kaldırarak kolaylıkla son tüketiciye ulaştırabiliyor.

İki girişimci daha önce lojistik şirketi iDelivery'de birlikte çalıştı. Bu sayede geleneksel lojistik sektöründeki sorunları gören Ashok Vasan ve Nitin Jayakrishnan, sektörün eksiklerini gidermek adına Pando'yu kurdu. Pando, tedarik zinciri yönetimi, stok maliyetleri ile planlama ve faaliyet harcamalarını azalttığı, karar alma süreçlerini kısalttığı, tüm bunların doğal sonucu olarak da rekabet gücünü artırdığı için çok önemli bir noktaya konumlanıyor. 

Şirketin müşterileri arasında P&G, J&J, Valvoline, Castrol, Cummins, Siemens, Danaher, Accuride gibi isimler yer alıyor. Pando, 2020’deki A Serisi yatırım turundan bu yana gelirini 8 kat, müşteri sayısının ise 5 kat arttı. Pando'nun müşterileri şirketin API’lerini kullanarak kendi araç ve uygulamalarını oluşturabiliyor. Bu da Pando’yu SAP, Oracle, Blue Yonder ve E2Open gibi şirketlerden bir adım öne çıkarıyor. 

Dijital lojistik pazarının 2019’da 17,4 milyar dolardan 2025’e kadar 46,5 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Bu noktada Pando'nun rakipleri oldukça dişli. Geçen Ekim ayında 100 milyon dolar yatırım alan Altana bunlardan biri.  Altana'nın 100 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Activate Capital liderliğinde gerçekleşmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.