Google'dan şifresiz bir gelecek için adım: Google Passkey

Google, şifre anahtarı özelliği sayesinde kullanıcılar bugünden itibaren şifre kullanmadan hesaplara giriş yapabilecek. Şirket, Google Passkey özelliğini bütün kullanıcılara açtı. 
Google'dan şifresiz bir gelecek için adım: Google Passkey

Yıllardır tartışılan "şifresiz gelecek mümkün mü" sorusunun cevabı yavaş yavaş verilmeye başlanıyor. Google tarafından yayınlanan şifre anahtarı özelliği sayesinde kullanıcılar bugünden itibaren şifre kullanmadan hesaplara giriş yapabilecek. Şirket, bu kapsamda Google Passkey adlı özelliğini bütün kullanıcılara açtı ve bununla şifreye gerek kalmadan kullanıcı kimliğinin doğrulanabileceği belirtiliyor. Yani oturum açma sırasında girilen parolalar sistemlere, uygulamalara ve cihazlara erişimi korumak için artık tek seçenek değil.

Google, bu yeni özelliği "Uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmanın en kolay ve en güvenli yolu. Şifresiz bir geleceğe doğru büyük bir adım olan geçiş anahtarlarını ilk kez kullanıma sunmaya başladık" diyerek duyurdu

Şifre anahtarı özelliği, parolalar, uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmanın yeni bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Google kendi bloğunda şifre anahtarlarını, şifrelere daha güvenli bir alternatif olarak kullanabileceğini belirtiyor. Şifre anahtarlarını cihazlarda da saklanabildiği için parolalardan hem kullanımı daha kolay hem de daha güvenli olduğu söyleniyor. Google hesabına tanımlanan cihaz ve hesaplar için kullanılabiliyor. 

Geçen sene Apple, Microsoft ve FIDO Alliance'ın cihazlar, işletim sistemleri ve tarayıcılar arasında sorunsuz parolasız oturum açmayı gerçeğe dönüştürmek için beraber çalışmaya başlayacaklarını duyurmuştu. Google, yaklaşık bir yılın ardından sonunda şifre anahtarlarını hayata geçirdi.

Geçiş anahtarlarının şu anda yalnızca kişisel hesaplarla uyumlu. Ama yakında Workspace için de kullanılır hale gelmesi bekleniyor. Yine de şifre anahtarını aktive etmenin tamamen kullanıcının isteğine bağlı olduğunu eklemeden geçmeyelim. Ayrıca Google Passkey'e g.co/passkeys adresinden geçiş yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.