Final Cut Pro ve Logic Pro, abonelik modeli ile iPad'e geliyor

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre Mac ekosisteminin en popüler uygulamaları arasında yer Final Cut Pro ve Logic Pro uygulamaları iPad'e geliyor.
Final Cut Pro ve Logic Pro, abonelik modeli ile iPad'e geliyor

Gücünü Apple tarafından geliştirilen M1 çipinden alan iPad Pro modelinin tanıtıldığını 2021 yılını Nisan ayında sizlere aktarmıştık. M1 çipi ile birlikte performans anlamında oldukça güçlü bir cihaza dönüşen iPad Pro, yazılım desteği konusundaki eksiklikler nedeniyle potansiyeline ulaşamadı.

Pek çok kullanıcı, Mac modelleri için geliştirilen önemli uygulamaların iPad desteğine sahip olmaması nedeniyle Apple'ı eleştirdi. Apple, bugün yaptığı bir açıklama ile birlikte bu durumun değişmesi için ilk adımı attı. Hatırlatmak gerekirse Mac ekosisteminin en popüler video düzenleme uygulaması olan Final Cut Pro'nun uzun zamandır iPad içinde sunulabileceği konuşuluyordu. 

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre Mac ekosisteminin en popüler uygulamaları arasında yer Final Cut Pro ve Logic Pro uygulamaları iPad'e geliyor. Uygulamaların iPad versiyonlarının aylık abonelik ücreti 4,99, yıllık abonelik ücretleri ise 49 dolar olarak belirlendi.

Karşılaştırmak gerekirse Final Cut Pro'nun Mac versiyonun fiyatı 299,99, Logic Pro'nun Mac versiyonun fiyatı ise 199,99 dolar. Uygulamaların Mac versiyonları için herhangi bir abonelik seçeneği sunulmuyor. Hem Final Cut Pro hem de Logic Pro uygulamalarının 23 Mayıs tarihinde iPad kullanıcıları için sunulacağını da aktaralım.

Her iki uygulama da sadece M1 ve M2 çipine sahip olan iPad modelleri tarafından kullanılabilecek. Uygulamaların iPad için tasarlanan versiyonları hem Apple Pencil hem de dokunmatik ekrandan yararlanacak çeşitli yeni özellikler de sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.