Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak: Yapay zeka, kötü niyetli kişilerin sahtekarlık yapmasını kolaylaştırıyor

Steve Wozniak, yapay zekaya yönelik endişelerini belirtirken, endüstride daha geniş çapta regülasyonlar üretilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak: Yapay zeka, kötü niyetli kişilerin sahtekarlık yapmasını kolaylaştırıyor

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak yapay zekanın daha gerçekçi sahtekarlıklar gerçekleştirmek için kullanılabileceğini ifade etti. Wozniak, verdiği bir röportajda yapay zekanın kötü niyetli kişilerin dolandırıcılık ya da sahtekarlık yapmasını kolaylaştırdığını dile getirdi.

Wozniak, röportajında yapay zekaya yönelik endişelerini belirtirken, endüstride daha geniş çapta regülasyonlar üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. Steve Wozniak, yapay zeka tarafından üretilen ve ardından kamuya açık bir şekilde paylaşılan her şey için bireylerin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini açıkladı. 

Yapay zekanın geliştirmesinde büyük teknoloji firmalarının kritik bir rol üstlendiğini söyleyen Wozniak, büyük teknoloji firmaları için "Her şeyin yanlarına kâr kalacağını düşünüyorlar" ifadesini kullandı. 

Hatırlarsanız, Steve Wozniak bir açık mektup imzalayarak geniş kapsamlı üretimsel yapay zeka deneylerinin durdurulması çağrısında bulunanlar arasında yer almıştı. Söz konusu açık mektubun diğer imzacıları ise Elon Musk, yazar Yuval Noah Harari, Pinterest kurucu ortağı Evan Sharp, Getty Images CEO'su Craig Peters olarak öne çıkmaktaydı. 

Mektupta yapay zeka şirketlerinin araç geliştirme ve yayına alma konusunda kontrolsüz bir yarışa kilitlendiğini ve bu durumun uygarlığın geleceği için risk doğurduğu belirtilmekteydi. Wozniak, verdiği röportajda teknolojinin üretimini durduramayacağımızı vurgularken, tüketicilerin bu konularda daha iti bir şekilde bilgilendirmesi gerektiğini gündeme getirdi. 

Steve Wozniak'ın Apple'da aktif bir role sahip olmadığını hatırlatalım. Bu bağlamda Apple'ın da Wozniak'ın açıklamaları karşısında sessizliğini koruduğunu belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.