Reels reklamları ve Facebook hikayelerine artırılmış gerçeklik teknolojisi ekleniyor

Meta'nın paylaştığı verilere göre, AR destekli reklamlar 18 ila 24 yaş arası demografik grupta yüzde 87 oranında reklam hatırlanabilirliğini artırarak AR destekli olmayan reklamlardan daha iyi performans gösterdi. 
Reels reklamları ve Facebook hikayelerine artırılmış gerçeklik teknolojisi ekleniyor

Meta, Reels reklamları ve Facebook hikayelerine artırılmış gerçeklik ekleneceğini duyurdu. Bu yeni güncelleme kapsamında Sephora ve Tiffany & Co. gibi markalar reklam faaliyetlerinde artırılmış gerçeklikten faydalanabilecek. Böylece Z jenerasyonuna hitap eden kampanyaların hayata geçeceğini söylemek mümkün. 

Bu yeni duyurunun öncesinde Meta, artırılmış gerçeklik reklamlarını Facebook, Instagram akışlarında ve Instagram hikayelerinde markalara sunmaktaydı. Şirketin paylaştığı verilere göre bu reklamlar, 18 ila 24 yaş arası demografik grupta yüzde 87 oranında reklam hatırlanabilirliğini artırarak AR destekli olmayan reklamlardan daha iyi performans gösterdi. 

AR destekli reklamların bundan böyle kendini Facebook ve Instagram Reels ile Facebook Hikayelerinde göstereceğini belirtelim. Markaların attığı ilk adımlara baktığımızda ise Sephora'nın parfümleri öne çıkardığını görüyoruz. Bu AR destekli reklamda kullanıcılar, başparmaklarını ekrana bastırarak bir "aura vibe" filtresi oluşturabiliyor. AR destekli reklam aracılığıyla kullanıcıların kendilerine en uygun kokuyu seçip satın alması hedefleniyor. Bu reklamın hedef kitlesinin yarısından fazlası ise Z kuşağı kullanıcıları. 

Tiffany & Co. ise kullanıcıların, 5. Cadde'de yer alan amiral gemisi mağazası "The Landmark "ın içini gezmesini ve mücevherleri incelemesini sağlayan bir AR reklamı ile karşımıza çıkıyor. 

Reels reklamlarına getirilen tek yenilik artırılmış gerçeklik desteği değil. Şirket, Reels reklamlarını daha interaktif hale getirmek için reklam veren bilgilerinin yer aldığı daha geniş bir eylem çağrısı (CTA) düğmesi test etmeye başladı. Düğmede reklam thumbnail'i, başlık ve website bilgileri gibi kapsamlı işletme detayları yer alıyor. 

Ayrıca bu güncellemeyle birlikte markalar, Reels kampanyalarına üçüncü taraf ölçümleme ortakları da ekleyebilecek. Bu ortaklar arasında Double Verify, IAS ve MOAT yer almakta. Buna ek olarak şu anda test edilmekte olan Reels Görüntülenebilirlik raporları da bir sonra markaların ilgisine sunulacak. 

Yenilikler kapsamında Facebook kullanıcılarının video reklamı durdurması ve reklamla birlikte sunulan bağlantıları önizlemesi sağlanıyor. Bu da Reels reklamlarındaki bağlantıya tıklanma oranlarını artırabilir. 

Alışveriş reklamlarında ise Reels, doğrudan web siteye ya da ürün sayfasına yönlendirilen reklamlar yerine çoklu varış noktası içeren yeni ürün reklamlarını duyurdu. Böylece kullanıcılar, Reels reklamını terketmeden aşağıda yer alan carousel üzerinden birden fazla ürün görselini inceleyebilecek.  

Şimdiye kadar Artırılmış Gereklik konusunda sektöre liderlik eden Snap, yakın zamanda duyurduğu yapay zeka destekli chatbot'u My AI ile dikkatleri üzerine çekti. Şirket, geçtiğimiz günlerde My AI için sponsorlu bağlantılar özelliğini tanıttı.

Meta, artırılmış gerçeklik destekli reklamlar ile Snap'e kayan markaları kendine çekmenin yeni yollarını arıyor olabilir. Şirketin bu özellikleri tanıtırken, yapay zeka ürünlerinden bahsetmesi de bunun bir göstergesi. Meta’nın Küresel İş Grubu'ndan sorumlu Daire Başkanı Nicola Mendelsohn, şirketin geçen Ağustos ayında yayına aldığı Advantage+ Shopping ürününe dikkat çekti. Reklam verenler, Advantage+ Shopping kampanyalarını kullanarak milisaniyeler içinde milyonlarca hedefleme performansı senaryosunu yürütebiliyor. Bu sayede doğru zamanda doğru kişiye en iyi reklamı göndermek için en iyi kombinasyonu seçebiliyor. Meta'nın hem yapay zeka hem de artırılmış gerçeklik odağında yeni ürünlerle karşımıza çıkmayı sürdüreceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.