WhatsApp için yeni güncellemeler: Anketlerde sadece bir kez oy kullanma, belgelere açıklama ekleme

WhatsApp, iki yeni özelliği aktif etti. Artık anketlerde sadece bir kere oy kullanılabilecek; hem resimlerdeki orijinal yazılar düzenlenebilecek hem de belgelere açıklama eklenebilecek.
WhatsApp için yeni güncellemeler: Anketlerde sadece bir kez oy kullanma, belgelere açıklama ekleme

WhatsApp eklediği yeni özelliklerle yeniden gündem oldu. Kullanıcı deneyimini ön plana koyan platform, anket sahiplerine kişilerin ankette sadece bir kez oy kullanmasına izin verme özelliğini getirdi. Bu güncelleme kullanıcının net ve kesin bir cevaba ihtiyaç duyduğu dönemlerde önemli bir seçenek haline geliyor. Yeni güncellemeyi kullanarak anket oluşturmak isteyen kişinin yapması gereken tek şey “Birden çok yanıta izin ver” seçeneğini devre dışı bırakmak.

Bir taraftan sohbetlerde anketler için arama yapma mümkün olacak. Fotoğraflar, videolar veya bağlantılar için yapıldığı gibi anketler için de mesajlar filtrelenebilecek. Ayrıca anketin oylandığına dair bildirim gelecek. Yapılan ankette toplamda kaç kişinin oy kullandığı gösterilecek. Bu yeni güncellemenin önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara sunulacağı açıklandı. Sohbet içinde anketlerin bulmasına yardımcı olmak için yeni bir arama seçeneği eklendi. Yeni güncellemeler, haftaya bütün kullanıcılara sunulacak.

2022'nin Kasım ayında WhatsApp kullanışlı olacak "Anketler" özelliğini tüm kullanıcılar için kullanıma açtı. WhatsApp kullanıcıları, konuşmalarında anket oluşturmak için bu aracı kullanabilecekleri ve yenilik test ediliyordu ve şimdi uygulamanın kararlı sürümünde yayınlandığı duyuruldu. 

Belgeleri açıklamalarla birlikte paylaşma

Platform kullanıcıların, görüntüleri iletirken, onlara orijinal olarak eklenmiş olan başlığı "tutma, silme veya tamamen yeniden yazma" seçeneğine sahip olmasına da imkan sağlıyor. Ayrıca fotoğrafları ve videoları iletirken başlık da eklenebiliyor. WhatsApp bir belgenin yanında açıklama gönderme özelliğini de platforma entegre etti. Şirket, söz konusu özelliği, "İster bir gazete makalesi ister bir çalışma belgesi gönderirken, artık paylaşmadan önce açıklama ekleme seçeneğiniz var" şeklinde açıkladı.

Kullanıcı deneyimi ön planda

WhatsApp nisan ayının ortasında güvenlik özelliklerine güncelleme yapmasıyla gündeme geldi. Bu güvenlik özellikleri kapsamında yer alan hesap koruma özelliği ile kullanıcıların telefon numarasının saldırganın sahip olduğu SIM kartına aktarılma işlemine karşı önlemler alındı. Bununla beraber şirket, sosyal mühendislik saldırılarına karşı kullanıcıların korunmasını amaçlandı.

WhatsApp'ı gelecek sefer yeni bir cihaza indirdiğinizde ve eski hesabınızı bu yeni cihaza taşımak istediğinizde, uygulama sizden eski cihazınızı doğrulama talebinde bulunabilir. Bu anlamda hesabınızın kilitlenebileceğini düşünüyorsanız, "Hesap Koruma" özelliğinin, yalnızca şirketin şüpheli bir kayıt girişimi tespit etme durumunda devreye gireceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.