WhatsApp'ın öne çıkan yeni güvenlik özellikleri

WhatsApp, hesap koruma, cihaz doğrulama ve otomatik güvenlik kodları dahil olmak üzere uygulamaya yeni güvenlik özellikleri ekledi.
WhatsApp'ın öne çıkan yeni güvenlik özellikleri

WhatsApp platforma yeni güvenlik özellikleri ekledi. Bu güvenlik özellikleri kapsamında yer alan hesap koruma özelliği ile kullanıcıların telefon numarasının saldırganın sahip olduğu SIM kartına aktarılma işlemine karşı önlemler alındı. Bununla beraber şirket, sosyal mühendislik saldırılarına karşı kullanıcıların korunmasını amaçlandı. 

WhatsApp'ı gelecek sefer yeni bir cihaza indirdiğinizde ve eski hesabınızı bu yeni cihaza taşımak istediğinizde, uygulama sizden eski cihazınızı doğrulama talebinde bulunabilir. Bu anlamda hesabınızın kilitlenebileceğini düşünüyorsanız, "Hesap Koruma" özelliğinin, yalnızca şirketin şüpheli bir kayıt girişimi tespit etme durumunda devreye gireceğini belirtelim. Böyle bir durumda, eğer eski cihazınıza erişiminiz yoksa, WhatsApp'tan size ikinci bir tek seferlik şifre göndermesini talep edebilirsiniz. 

WhatsApp'ın cihaz doğrulama özellikleriyle sunulan yeni arka plan kontrolleri de kullanıcıların daha güvenli bir şekilde iletişim kurmasını sağlıyor. Bu kontroller sayesinde WhatsApp'ın doğrulama özellikleriyle doğrudan etkileşime girmenize gerek kalmıyor. WhatsApp kullanıcıları malware'e karşı da koruyor. 

Bu özelliklere ek olarak WhatsApp, otomatik güvenlik kodları ile kullanıcıların herhangi biriyle olan bağlantısının şifrelenmiş olduğunu kolayca doğrulayabilecek. Biriyle olan bağlantınızı şu anda bir QR kod tarayarak ya da 60 haneli bir sayıyı karşılaştırarak doğrulamanız mümkün. Bu her iki seçeneğe de Şifreleme sekmesi üzerinden erişebilirsiniz. Önümüzdeki dönemde Şifreleme sekmesine tıklamak otomatik olarak bağlantının uçtan uca şifrelenmiş olduğunu doğrulamanızı sağlayacak. 

Yeni özelliklerin kademeli olarak tüm kullanıcılara önümüzdeki aylarda açılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.