Ebeveynler ile bakıcıları bir araya getiren mobil uygulama: Yuffi

Yuffi’nin amacı, ebeveynlerin planlarını rahatlıkla yapabilmeleri ve ihtiyaçlarını ertelememeleri için onlara eşlik edecek bir çift gözü sağlamak.
Ebeveynler ile bakıcıları bir araya getiren mobil uygulama: Yuffi

Ebeveynlerin büyük bir çoğunluğunun tam zamanlı yardımcıya ihtiyacı ya da imkanı yok ama hayatlarının hemen her adımında çocuğuna bir çift göz olacak yardımcıya ihtiyacı oluyor. Üç çocuk annesi Nimet Ergin, yıllarca ebeveynlerin, özellikle annelerin çocuk sahibi olduktan sonra en elzem sağlık ihtiyaçlarını bile eşlik edecek birinin eksikliği sebebiyle ertelediğine şahit olduğunu söylüyor. Yuffi tam bu noktada bütün busorunlara odaklanıyor. Yeni nesil bakıcı uygulaması Yuffi, hukukçu Dilara Karaağaç ile eğitim uzmanı Nimet Ergin tarafından kuruldu.

Ergin, şirketin nasıl kurulduğunu şöyle özetliyor: "Yuffi esasen 2019’dan beri üzerine konuştuğumuz bir fikirdi ancak somut adımlarını 2021 Şubat ayında atmaya başladık. Şirketleşmeyi 2021 Aralık ayında tamamladık ve bir senemiz dolmadan 2022 Kasım ayında uygulamamızı marketlere yükledik. Yuffi, şirketlerin çalışan deneyimi ve bağlılığını artırmak için de harika bir fırsat. Şirketlere Yuffi ile iş birliği yaparak çalışanlarına ‘backup çocuk bakımı desteği’ sunma imkanı veriyoruz. Yurt dışındaki şirketlerde birçok örneği mevcut.

Türkiye’deki şirketler de çalışanlarına yan hak olarak aylık ya da yıllık belli bir saat kadar Yuffi kullanımı opsiyonu sunabiliyor. Ne yazık ki Türkiye’de tam zamanlı veya periyodik bakıcılar dışında hızlı ve kolay; ihtiyacınız oldukça kullanacağınız; kullandıkça ödeyeceğiniz bir bakıcıya ulaşma yolu yok. Biz her ne kadar bir iş girişimi olsak da, anne babaların hayatlarına bir değer katmayı önceliklendirdik. Bu değeri katarken de çocuklar verimli ve nitelikli zaman geçirsin istedik. Çünkü her bir bakıcı farklı mesleklerden, yaşlardan, tecrübelerden ve yeteneklerden geliyor."

Uygulamanın indirilme sayısı 4 bini geçti

Kasım 2022’den bu yana uygulamanın indirilme sayısı 4 bini geçti. Üyelik oluşturan ebeveyn sayısı 1200 iken bakıcı sayısı 1000'e ulaştı. Platformdaki bakıcı profili sayısı ise 400. Eşleşme yapmış ebeveynlerin yeniden eşleşme oranı yüzde 62, mutlu ebeveyn yani memnun kalan müşteri oranı ise yüzde 90’ın üzerinde. Festival ve etkinlik mevsimi olan baharın gelmesiyle birlikte bir çok etkinlikte yer alıyor. 

Yuffi'de bakıcılar serbest çalışan olarak konumlanıyor

Yuffi'de bakıcılar serbest çalışan olarak konumlanıyor. Tercihlerini ve takvimlerini profillerinde düzenliyor. Ebeveynler ihtiyaç duydukları zaman uygulama üzerinden kriterlerine göre bakıcı araması yaparlar ve ardından tüm tercihlerine uygun anında eşleşmeye hazır bakıcı profilleri listeleniyor. Ebeveynler profilleri inceledikten sonra seçtiği bakıcıyla randevusunu anında oluşturuyor. Ödeme dahil tüm adımlar uygulama üzerinden güvenle gerçekleştirilir ve tüm süreç 3 dakikadan daha kısa sürüyor.

İstenilen tüm detaylar kullanıcılara sunularak rahatça tercih yapmaları sağlıyor. Bakıcıların puanları, deneyim sayıları, ücret bilgileri, fotoğrafları, kendilerini tanıtan yazıları ve yetenekleri profillerinde mevcut. Platform ebeveynlere istedikleri mekanda hizmet alma olanağı sunuyor; ev, iş yeri, açık alan, kapalı alan, hastane gibi seçenekler içinden, ev dışında da istenilen mekanda bakıcıyla buluşmaları sağlanıyor.

Yuffi'nin güvenlik adımları

Adli sicil kaydı temiz tüm bakıcılar ile kimlik ve fotoğraf doğrulaması için ön görüşme yapılıyor. Kullanıcılar ise profillerinde yüzleri tanınır bir fotoğraf koymak zorundadır ve bakıcılar kiminle eşleştiklerini biliyor. Ödemeleri Yuffi güvencesi altında olduğu için randevu sırasında başka biri ile karşılaşmaları halinde rahatlıkla hizmet vermemeyi tercih edebiliyor. Kullanıcılar ve bakıcılar onaylanan profillerindeki fotoğraf ve isimlerini kendileri değiştiremiyor. Yuffi’yi farklı kılan en güzel özelliklerinden biri de kullanıcılarla bakıcıların iletişim bilgileri ve kişisel bilgilerini paylaşmadan uygulama içi mesajlaşarak iletişim kurabiliyor.

Ödeme adımı dahil her adımda hızlı, kolay ve güvenilir çözümler sunuyor ve tüm bu nitelikleri daha da ileri seviyeye taşımak için teknolojik entegrasyonlarla kesintisiz bir şekilde arayüz ve alt yapı geliştirmeleri yapıyor. İhtiyaç duyuldukça çeşitli nitelikte bakıcılarla istenilen kadar eşleşme sağladığı için Yuffi, bir nevi fraksiyonel bakıcılık hizmeti sağlıyor.

Nimet Ergün, ebeveynlere anında eşleşmeye uygun bakıcıların listelenmesi özelliği daha önce örneğine rastlanmayan bir hizmet olduğunu belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Dünyadaki genel geçer sistem ebeveynlerin bakıcılar ile iletişime geçip anlaşması üzerine ya da aracı bir kurumla iletişim kurularak bakıcı bulmaya yönelik. Biz burada ebeveyn ve bakıcının anında eşleşebileceği bir sistemi sıfırdan oluşturduk. Kendi yazılımımızla ebeveynlere bakıcılar ile ön görüşme yapmasına gerek kalmaksızın tüm sorularına cevap bulabileceği bakıcı profilleri listelemek, üzerine en çok vakit harcadığımız konuydu. Ayrıca anında eşleşmenin oluşturabileceği iptal risklerini en aza indirmek, güvenliği en üst düzeye çıkarmak, ebeveynlere kolay ve anlaşılır bir çözüm sunmak için bir sene çalıştı. Hazır bir altyapı kullanmak yerine bütün aşamaları ve olası senaryoları düşünerek özgün bir yapı ve basit bir arayüz tasarladı."

Yuffi, gençlere, üniversite öğrencilerine, çocuk bakım tecrübesi olan ve gelir getiren bir işte çalışamayan kadınların mesai kavramı olmaksızın serbest çalışabileceği bir olanak sunuyor. 

Bu zamana kadar özkaynaklarını kullanan şirket, yatırım arayışına da kısa zaman içinde başlayacak. 

Girişimin iş modeli

Şirketin rakipleri arasında saatlik bakıcı hizmeti alınabilecek internet siteleri var. Ancak Yuffi, bakıcıya erişilebilen tüm aracı siteler arasında eşleşmeyi anında ve 3 dakikanın altında sağlayan uygulama.

Nimet Ergin, şirketin iş modeli konusunda şöyle özetliyor: "Yuffi aracı hizmet kuruluşu olduğu için hem ebeveynlerden hem de bakıcılardan eşleşme olduğunda hizmet bedeli almaktadır. Üyelik veya indirme ücreti yoktur. Yuffi’de yalnızca alınan hizmete ödeme yapılır. İstediğiniz zaman kullanır, kullandıkça ödersiniz."

Nimet Ergin, şirketin gelecek ile ilgili planlarını şöyle özetliyor: "İlk çıkışımızı İstanbul’un 5 ilçesinde hizmet verecek şekilde yapmıştık, bugün İstanbul’un 33 ilçesinde hizmet veriyoruz. Yakın dönemde öncelikle Türkiye’nin 5 büyük şehrine ve ardından 10 büyük şehrine açılmayı planlıyoruz. Uzun dönemdeki İngiltere’ye açılma planının çalışmalarına ise şimdiden başladık. Hedefimiz bakım verenlerin hayatlarını kolaylaştırmak, planlarını ve ihtiyaçlarını ertelemeden hayatlarına rahatlıkla devam etmelerini sağlamak. Böylelikle hizmetlerimizi dikey olarak genişletmeyi amaçlıyoruz. Uzmanlar tarafından verilecek yeni doğan bakımı ve anne desteği, yatan hasta bakımı, yaşlı bakımı gibi alanlarda da saatlik hizmet sunmayı planlıyoruz."

Yuffi'yi App Store veya Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.