Sodyum iyon pil geliştiricisi Altris, 4.8 milyon euro yatırım aldı

2017 yılında Andrey Kuropyatnyk, Anton Velychko, Maria Znamenska tarafından kurulan şirket, elektrik yükü taşıyıcıları olarak sodyum iyonlarını kullanan şarj edilebilir pil üretiyor.
Sodyum iyon pil geliştiricisi Altris, 4.8 milyon euro yatırım aldı

Sodyum iyon pil geliştiricisi Altris, köprü yatırım turunda 4,8 milyon euro yatırım aldı. İsveç merkezli şirketin yatırım turuna Northvolt, InnoEnergy, Molindo, Länsförsäkringar ve ismi açıklanmayan melek yatırımcılar katıldı. Bu turla şirketin CEO'su Björn Mårlid ve şirketin CFO'su Christer Berguvist oldu. Yeni yatırımın, İsveç'in Uppsala şehrinde bulunan üretim tesisinin tamamlanması için kullanılacağı açıklandı. Şirket, Mart 2022'de A Serisi yatırım turunda 9,6 milyon euro yatırım almıştı.  

2017 yılında Andrey Kuropyatnyk, Anton Velychko, Maria Znamenska tarafından kurulan şirket, elektrik yükü taşıyıcıları olarak sodyum iyonlarını kullanan şarj edilebilir pil üretiyor. Bu piller, hücre yapısı, lityum iyon pil türleri ile benziyor. Ancak lityum yerine sodyum kullanılıyor. Şirketin teknolojik altyapısı Uppsala Üniversitesi Ångström Laboratuvarı'nda geliştirildi. 

Elektrikli araçlarda batarya aracın toplam maliyetinin dörtte birinden fazlasını oluşturuyor. Son birkaç ay içinde pil üretimi ve tedariki konusunda teknoloji geliştiren Avrupa merkezli girişimlere yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. 

Elektrikli araçlar için alternatif pil malzemeleri üreten E-magy, 20.5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Yatırımın ardından Hollanda merkezli şirketin yatırımcıları arasına Hydro, Invest-NL ve Rubio katıldı. 20.5 milyon euroluk yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından SHIFT Invest ve PDENH de katıldı. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve üretim süreçlerini geliştirmek için kullanılacak.

2019 yılında kurulan şirket, lityum iyon pillerdeki silikon bazlı malzemenin şişmesiyle ilgili sorunu çözmek için çalışıyor. E-magy, nano-sponge adında nano gözenekli yapıya sahip bir silikon malzeme geliştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.