Elektrikli araçlar için alternatif pil malzemeleri üreten E-magy, 20.5 milyon euro yatırım aldı

2019 yılında kurulan şirket, lityum iyon pillerdeki silikon bazlı malzemenin şişmesiyle ilgili sorunu çözmek için çalışıyor. Nano-sponge adında nano gözenekli yapıya sahip bir silikon malzeme geliştirdi.
Elektrikli araçlar için alternatif pil malzemeleri üreten E-magy, 20.5 milyon euro yatırım aldı

Elektrikli araçlar için alternatif pil malzemeleri üreten E-magy, 20.5 milyon euro yatırım aldı. Yatırımın ardından Hollanda merkezli şirketin yatırımcıları arasına Hydro, Invest-NL ve Rubio katıldı. 20.5 milyon euroluk yatırım turuna şirketin eski yatırımcılarından SHIFT Invest ve PDENH de katıldı. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve üretim süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

2019 yılında kurulan şirket, lityum iyon pillerdeki silikon bazlı malzemenin şişmesiyle ilgili sorunu çözmek için çalışıyor. E-magy, nano-sponge adında nano gözenekli yapıya sahip bir silikon malzeme geliştirdi.

Bu elektrikli araçlar için oldukça önemli bir konu. Çünkü silikon şarj sırasında lityum ile reaksiyona girince hacim olarak genleşiyor. Deşarj sırasında da aynı miktarda küçülüyor. Şarj-deşarj döngüsü anot üzerinde fazla yüzey alanı oluşturuyor ve elektrolitle kimyasal reaksiyona girerek pile zarar veriyor.

Casper Peeters, Bert Kraaijveld ve Axel Schönecker tarafından faaliyete geçen şirket, lityum iyon pillerde sürdürülebilir çözümler üretmeyi amaçlıyor. 

Elektrikli araçlarda batarya aracın toplam maliyetinin dörtte birinden fazlasını oluşturuyor. Yani elektrikli araçların en pahalı bileşeni. Elektrikli araçlarda en yaygın batarya türü lityum iyon bataryalar. 2022'nin Aralık ayında Porsche, elektrikli araçlar için lityum-iyon batarya üreten Customcells'a yatırım yaptığını duyurdu.

Almanya merkezli girişim Customcells, elektrikli araç ve tıbbi ekipmanlara yüksek performanslı lityum-iyon batarya üretiyor. 2013 yılında faaliyete geçen şirket, iki girişimci Leopold König ve Torge Thönnessen tarafından kuruldu. Bu yatırım, büyük otomotiv üreticilerinin bu alana ilgisini ortaya koydu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.