Yapay zeka destekli retina taramasına odaklanan Mediwhale, 9 milyon dolar yatırım aldı

Kalp ve böbrek bozukluklarını erken teşhis etmek için yapay zeka destekli non-invaziv, yani cerrahi işlem gerektirmeyen bir retina taraması sistemi geliştirdi
Yapay zeka destekli retina taramasına odaklanan Mediwhale, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli retina taramasına odaklanan Mediwhale, 9 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu, SBI Investment tarafından yönetildi. Yeni yatırım turuna Woori Venture Partners, BNK Venture Capital, Innopolis Partners ve IPS Ventures katıldı. 

Güney Kore merkezli şirket, 2016 yılında Kevin T. Choi, Dr. Tyler H. Rim ve Young G. Lee tarafından faaliyete geçti. Kalp ve böbrek bozukluklarını erken teşhis etmek için yapay zeka destekli non-invaziv, yani cerrahi işlem gerektirmeyen bir retina taraması sistemi geliştirdi. Hastalıkları erken teşhis etmek üzerine kurulan şirket, koruyucu bakım uygulamalarını daha uygun fiyatlı, erişilebilir, güvenli ve kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor.

Mediwhale'in fikri kurucu ortaklarından Kevin Choi, 24 yaşındayken gençlerde nadir görülen glokom nedeniyle bir gözünün neredeyse yarısının görme yetisini kaybetmesiyle ortaya çıktı. Choi, o dönem kendini tedavi eden doktor ile Tyler Rim ile kurdu. 

Mediwhale'in ilk ürünü, hastalarda kardiyovasküler hastalık (CVD) riskini değerlendiren yapay zeka destekli bir retina teşhis çözümü olan Reti-CVD üretti. Şirket önümüzdeki dönemde ABD'ye yayılmak istiyor. Mediwhale, 2024 yılına  kadar FDA'den onay almayı hedefliyor. 

Mediwhale, tıbbi teşhis alanında yapay zeka kullanarak çalışan tek şirket değil. 2022'nin eylül ayında Alphabet bünyesinde yer alan, kişilere özel olarak tasarlanmış veriye dayalı sağlık ürünleri geliştiren Verily, Alphabet tarafından yönetilen turda 1 milyar dolar yatırım aldı

Hastalıkları teşhis etmeye odaklanan Digital Diagnostics 75 milyon dolar yatırım aldı. 2010 yılında kurulan şirket, şeker hastalarında görülen göz rahatsızlığı olarak tanımlanan diyabetik retinopati hastalığını teşhis etmek için çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.