Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Energy Dome, 44 milyon dolar yatırım aldı

Energy Dome, 2020'de Claudio Spadacini tarafından kuruldu. Şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisini depolamayı sağlayan bataryalar geliştiriyor.
Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Energy Dome, 44 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Energy Dome, 44 milyon dolar yatırım aldı. İtalya merkezli şirketin 44 milyon dolarlık yatırım turuna Eni Next tarafından yönetildi. B Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Neva SGR, Sustainable Impact Capital, CDP Venture Capital, Invitalia, Novum Capital Partners, 360 Capital, Japan Energy Fund ve Elemental Excelerator yer alıyor. Şirket, 2021 yılında A Serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım almıştı. 

Şirket, 2020'de Claudio Spadacini tarafından kuruldu. Energy Dome, yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik enerjisini depolamayı sağlayan bataryalar geliştiriyor. Bu teknoloji, enerji depolamak için karbondioksit kullanma prensibine dayanıyor. Aslında karbondioksit, aşırı düşük sıcaklıklara ihtiyaç duyulmadan yüksek yoğunluklu enerji depolamaya izin veriyor. Bataryayı şarj etmek için atmosfere yakın sıcaklık ve basınçtaki karbondioksiti alıp sıkıştırması yetiyor. Şirket, ilk karbondioksit bataryasını Sardunya’da kullanıma açtı.

Şirketin amacı enerji temini ve talebi arasındaki orantıdan doğabilecek farkı en aza indirmek. Bu sayede kullanılan enerji sisteminin verimi artmakta ve enerji tasarrufu sağlanıyor. Rusya'nın 2022'nin başlarında Ukrayna'da başlattığı savaş, Avrupa'da enerji krizinin yaşanacağı endişelerini artırdı.

İklim krizi, neredeyse son 100 yıldır konuşulan en önemli gündem maddelerinden biri. Her yıl salınan 35 milyar tondan fazla karbondioksiti (CO₂) filtrelemeye yardımcı olması beklenen temiz, verimli ve sürdürülebilir enerji kaynakları bu noktada kritik hale geliyor. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bu alana yapılan yatırımlar hızlandı.

Geçen hafta yapay zeka tabanlı yenilenebilir enerji girişimi Dexter Energy, 10.5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Dexter Energy, rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinde yani yenilenebilir enerji kaynaklarında kısa dönem üretim tahminleri yapıyor. Bunu yaparken meteorolojik verileri kullanarak yapay zeka tabanlı veriler üretiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.