Çocuk ve ebeveyn psikolojisi hakkında farkındalığı artırarak ebeveynlere destek olan girişim: Rebee

Rebee, 0-6 yaş arası çocuğu olan ebeveynlere hitap ediyor. Çocuk ve ebeveyn psikolojisi hakkında farkındalığı artırarak ebeveynlere destek olmayı amaçlıyor.
Çocuk ve ebeveyn psikolojisi hakkında farkındalığı artırarak ebeveynlere destek olan girişim: Rebee

0-6 yaş arası çocuklar, hayatlarının en hızlı gelişim dönemlerini yaşarlar. Bu dönemde çocuklar, dil, motor becerileri, sosyal beceriler ve duygusal zeka gibi birçok alanda hızlı bir şekilde gelişirler ve bu süreçte çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için ebeveynlerin desteği ve ilgisi çok önemlidir.

0-6 yaş arası çocuğu olan ebeveynlere hitap ediyor

Duygusal olarak ise 0-6 yaş arası çocuklar, ebeveynlerinin varlığına ihtiyaç duyarlar. Ebeveynlerin sevgi, şefkat ve desteği, çocukların kendilerine güvenli ve sevildiklerini hissetmelerini sağlar. Ebeveynlerin tutarlı ve öngörülebilir davranışları, çocukların güvenli bir bağlanma kurmalarına yardımcı olur. Bu yüzden ebeveynlerin doğru desteği alması büyük bir önem teşkil eder. Bu kapsamda hayata geçirilmiş bir girişim olan Rebee, direkt olarak 0-6 yaş arası çocuğu olan ebeveynlere hitap ediyor. Girişim, çocuk ve ebeveyn psikolojisi hakkında farkındalığı artırarak ebeveynlere destek olmayı amaçlayan bir mobil uygulama olarak faaliyet gösteriyor. 

Bebekler veya çocuklar kendilerini direkt olarak kelimelerle ifade edemezler bu da ebeveyn için oldukça zor bir süreçtir. Ebeveynler, bebek veya çocuk gelişim çağında kendisine yabancı olan yepyeni bir dil öğreniyor gibi düşünebilirsiniz. Rebee bu noktada devreye giriyor ve ebeveynin farkındalığını artırarak, bebeğine/çocuğuna karşı davranışlarını şekillendirerek bu süreci daha keyifli, rahat ve kendinden emin geçirmesini sağlıyor.

Çocuğun yaşına göre gelişim yolculuğunda ihtiyacı olabilecek içeriklerle birlikte podcast'ler, aktiviteler, kitap önerileri, soru-cevaplar, tavsiyeler ve kişiselleştirilmiş planlara göre kullanıcılara günlük bildirimler gönderiliyor. Ayrıca bu bilgiler yetmezse ebeveynler sorularını sorabiliyor ve daha önce diğer ebeveynler tarafından sorulmuş soru ve cevaplara ulaşabiliyorlar. Yani girişim, 0-6 yaş çocuğu olan ebeveynlere yardımcı olmanın yanı sıra, benzer sorunları yaşayan ve aynı dönemden geçen ebeveynleri de bir araya getiriyor. 

3 bine yakın ebeveyne ulaştı

Toplamda 3 bine yakın ebeveyne ulaşan girişim, 50’den fazla ebeveynin de sorusunu uygulama içinden özenle yanıtladı. Rebee, aynı zamanda ebeveynlerin yararlandığı 10’dan fazla çevrim içi seminer düzenledi. 

Vanora Ventures'ın kendi içinden çıkan bir girişim olan Reebe, Esin Kocamanoğlu Aktay tarafından hayata geçirildi. Rebee VON programı kapsamında bir uygulama, yani aslında yatırım öncesinde donanımlı yazılım ve marketing ekiplerine sahip olma konusunda oldukça büyük bir avantaja sahip. Girişim stüdyosu programından çıkan bir girişim olarak kendi kadrosuna ek olarak, Vanora Ventures tarafında uygulama için çalışan 10 kişilik tecrübeli bir girişim destek ekibi bulunuyor.

Rebee'de içerik, soru cevaplama ve ürünün psikoloji ile ilgili altyapısı için 1 mentor psikolog, 10 freelance psikolog destek veriyor. Bunlar dışında bir de operasyon ekibi bulunuyor. Tüm bu tabloya baktığımızda aslında 10 - 12 kadar kişinin Rebee ile ilgili işlerin bir parçası olduğunu söyleyebiliriz.

Vanora Ventures desteği ile yoluna devam ediyor

Esin Kocamanoğlu Aktay'ın bizimle paylaştığı bilgilere göre 2021 yılında şirket kurulumu sonrası fikir doğrulama ve içerik oluşturma üzerine yoğun bir dönem ile uygulamanın ilk versiyonu hayata geçmişti. 2022 yılında ise Vanora Ventures’ın uygulamaya teknoloji yatırımı yapması ile birlikte ürün, akıllı algoritmalar, kişiye özel kurgular ve yepyeni bir kullanıcı deneyimi ile baştan hazır bir altyapı kullanılmadan geliştirildi. Aktay, 9 aylık bu geliştirme sürecinde gelecekteki teknolojileri de kolay entegre edebilecekleri şekilde güçlü bir teknoloji altyapısı ile yolculuğa başladıklarını söylüyor.

Girişimin mevcut rakiplerini sorduğumuzda Esin Kocamanoğlu Aktay şu ifadeleri kullandı:

Yerli ve yabancı benzer hedef kitleye hitap eden çocuk ve ebeveyn konusunda uygulamalar, çözümler var. Özellikle bizim gibi yeni rakipler var. Bizim ayrıştığımız nokta şurası; odağımız psikoloji ve problem anından ziyade, mümkün mertebede önleyici psikoeğitim aşamasını güçlendirmek ve bunu da verimli, etkili bir öğrenme süreciyle, planlı bir şekilde bilgiye maruz bırakarak yapmak.

Üzerinde uzun zaman çalışarak hazırlandığımız planla etkili bir şekilde, tam kapsamlı bir psikoeğitim sağlıyoruz. Bu noktada ebeveyn, bir problemle karşılaşmadan önce ya onu zaten önlemiş oluyor ya da ne ile neden karşılacağını bilerek kriz anlarında daha kendinden emin olarak nasıl davranması ve nasıl yaklaşması gerektiğini önceden öğrenmiş oluyor. Rebee’yi ebeveyn ve çocuk psikolojisi hakkında detaylı bir başucu kitabının, ebeveyne göre uyarlanmış, akıllı bir mobil uygulama versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

İkinci yatırım turuna hazırlanıyor

İlk yatırımını Vanora Ventures VON programı kapsamında alan Rebee, bu yıl içerisinde ikinci yatırım turuna hazırlanıyor. Uygulamanın gelir modeli ise premium abonelik üzerine kurulu. Uygulamadaki kişiselleştirilmiş planlar ve daha birçok özellikten premium olarak faydalanılıyor. Ayrıca B2B model ile firmalara da premium üyelik satışı mevcut.

Rebee'nin gelecek hedefleri

Rebee'nin öncelikli hedefi çok daha fazla ebeveyne ulaşmak; çok daha fazla ilişkiye dokunmak ve psikolojik olarak dayanıklı, sağlıklı nesillerin oluşmasına katkıda bulunmak. Bu doğrultuda ilk hedefi ise Türkçe diliyle pazarda ilk akla gelen markalardan biri olmak. Girişim, daha sonra ebeveynlere doğum öncesinden itibaren yoldaş olmaya başlamak ve diğer dillerde de büyüyerek farklı pazarlardaki ebeveynlere de ulaşmak istiyor.

Yakın gelecekte psikoeğitimi en güncel teknolojilerle (giyilebilir teknolojiler, yapay zeka) birleştirmeye devam etmek ve globalde ebeveynlerin cebindeki psikolojik asistan olabilmeyi arzuluyor.

Esin Kocamanoğlu Aktay, ebeveynlerin bilgiye, doğru yönlendirmelere ve şefkate ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Etkili, verimli, çok zaman almayan bir öğrenme ile ebeveynlerin yanında olmak ve onları anlayan bir noktadan destek olmak istediklerini belirten Aktay, kendi adına farkındalığının artmasının ve bilginin konforunu yaşadığını; bunun da hem çocuğuyla olan ilişkisini çok etkilediğini hem kendine karşı hatalarında, bakış açısında daha şefkatli olmasını sağladığını söylüyor. Aktay, "İstiyorum ki diğer ebeveynler de bu konforu yaşasın ve bunun için zaman kaybetmesinler; bilgi onlara hazır olarak gitsin. Mümkün olduğunca çok fazla ebeveyn-çocuk ilişkisi daha iyi noktaya gitsin; daha da güzelleşsin." diyor.

Uygulamaya buradan göz atıp içerikleri 7 gün ücretsiz keşfedebileceğinizi belirtelim. Sosyal içerikleri ise Rebeveyn Instagram hesabından takip etmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.