GitHub CoPilot'a rakip bir ürün geliştiren Replit, 97.4 milyon dolar yatırım aldı

Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna katılanlar arasında Khosla Ventures, Coatue, SV Angel, Y Combinator, Bloomberg Beta, Naval Ravikant, ARK Ventures ve Hamilton Helmer yer aldı. 
GitHub CoPilot'a rakip bir ürün geliştiren Replit, 97.4 milyon dolar yatırım aldı

Entegre geliştirme ortamı (IDE) girişimi Replit, geliştirdiği GitHub CoPilot'a rakibi ürünü için 97.4 milyon dolar yatırım aldı. Ghostwriter isimli ürün, yapay zeka destekli bir kod üretim aracı olarak öne çıkıyor. Girişimin değerlemesi yatırım öncesinde 1.16 milyar dolar olarak konumlandı.

B serisi yatırım turunun uzantısı olan bu yatırım turunda Andreessen Horowitz liderliği üstlendi. Yatırım turuna katılanlar arasında Khosla Ventures, Coatue, SV Angel, Y Combinator, Bloomberg Beta, Naval Ravikant, ARK Ventures ve Hamilton Helmer yer aldı. 

Replit, Amjad Masad, Faris Masad ve Haya Odeh tarafından 2016 yılında San Francisco'da kuruldu. Girişim, JavaScript, Python, Go ve C++ dilleri dahil olmak üzere pek çok programlama dilini destekleyen ve ekiplerin müşterek çalışma yürütmesini sağlayan bir Entegre geliştirme ortamı sunuyor. Replit ile kullanıcılar, dosyalardaki gerçek zamanlı düzenlemeleri görebiliyor. birbirlerine mesaj gönderebiliyor ve kodlardaki hataları bir düzeltebiliyor. Bununla birlikte kullanıcılar, şablonlardan faydalanıp proje paylaşımı gerçekleştirebilirken, ekip arkadaşlarından yardım isteyebiliyor. 

Replit'in öne çıkan en önemli özelliği ise Ghostwriter. Ghostwriter, tıpkı GitHub'ın Copilot ürünü gibi kodu açıklayabiliyor ve öneriler sunuyor. Bu öneriler, kullanıcının türü ve hesabındaki programlama dilleri gibi verilere göre değişiklik gösterebiliyor. 

Bu noktada Ghostwriter'ın Replit'in büyümesinde kilit rol üstlendiğini söyleyebiliriz. Replit, Google Cloud ile yeni bir ortaklığa imza atarken, kullanıcı tabanını 22 milyon geliştiriciye taşımayı başardı. Ayrıca platformda şimdiye kadar toplamda 235 milyon proje üretildi. Replit sunucularında bulunan site ve uygulamaların aylık aldığı ziyaret ise 25 milyara ulaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.