Hidrojen girişimi SunGreenH2, Sabancı Ventures'ın da katıldığı turda 1,5 milyon dolar yatırım aldı

SunGreenH2 girişiminin 1,5 milyon dolarlık yatırım turu, Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu olan Sabancı Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Hidrojen girişimi SunGreenH2, Sabancı Ventures'ın da katıldığı turda 1,5 milyon dolar yatırım aldı

Vinci Girişim Sermayesi'nin Singapurlu hidrojen girişimi SunGreenH2’ye yatırım yaptığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Sürdürülebilirlik ve sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda hidrojen ekipmanlar üreten SunGreenH2, yeni bir yatırım daha aldı.

SunGreenH2 tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yeni yatırım turunda 1,5 milyon dolar yatırım aldı. SunGreenH2 girişiminin 1,5 milyon dolarlık yatırım turu, Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu olan Sabancı Ventures liderliğinde gerçekleşti.

Sabancı Ventures, 1,5 milyon dolarlık yatırım turuna 800 bin dolar ile katıldı. Alınan 1,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 4,5 milyon dolara ulaştı. 2020 yılında Saeid Masudy Panah ve Tulika Raj tarafından Singapur'da kurulan SunGreenH2, yüksek performanslı elektrolizörler inşa ederek yeşil hidrojen üretimini dönüştürüyor.

Geleneksel hidrojen üretimini dönüştürmek üzere geliştirdiği teknolojisi ile sürdürülebilir enerji kaynakları ve suyu kullanarak yeşil hidrojen üreten ekipmanlar geliştiren girişim, yeşil hidrojeni çok daha çevreci, uygun maliyetli ve verimli bir şekilde üreterek rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Sıfır emisyon vizyonuna sahip olan SunGreenH2, yeşil hidrojenin seri üretimini küresel olarak yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Sabancı Topluluğu olarak Türkiye’nin ilk yeşil hidrojen üretimine geçtiğimiz yıl başladıklarını hatırlatan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, şimdi de bu kapsamda gerçekleştirdikleri SunGreenH2 yatırımının Sabancı Holding'e yeşil hidrojen pazarında erken pozisyonlanma fırsatı sunduğunu dile getirdi.

Bu yatırımın Sabancı Ventures’ın Asya-Pasifik bölgesindeki ilk girişim sermayesi yatırımı olması açısından da çok önemli olduğunun da altını çizen Eyigün, Sabancı Topluluğu olarak ‘yeni ekonomi’ ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarına devam edeceklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.