Netflix, önümüzdeki aylarda şifre paylaşımını engellemeye başlıyor

Netflix, ABD için şifre paylaşımı engellemeyi önümüzdeki aylarda başlatıyor. Söz konusu engelin Türkiye'ye ne zaman geleceği ise tam olarak belli değil.
Netflix, önümüzdeki aylarda şifre paylaşımını engellemeye başlıyor

Netflix'in şifre paylaşımını engellemesine dair haberler uzun bir süredir gündemdeydi. Birçok Netflix kullanıcısı için can sıkan bu uygulama, aslında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya gibi bazı ülkelerde şu anda uygulanıyor. Ancak platformun ana merkezi ABD'deki kullanıcılar, şifre paylaşımı engellenmesinin ne zaman aktif edileceğini bilmiyorlardı. Şimdi ise paylaşılan bilgilere göre Netflix'in ABD için şifre paylaşımını durdurmayı temmuz ayından önce yapacağı iddia ediliyor.

Söz konusu engelin Türkiye'ye ne zaman geleceği tam olarak belli olmasa da ABD'den sonra Avrupa'ya, oradan da Türkiye'ye ulaşması çok da uzun sürmeyecektir diye tahmin ediyoruz. Aslında temmuz öncesi olarak belirtilen tarih, Netflix'in daha önce paylaştığı zaman çizelgesine göre biraz gecikmeli. Çünkü şirket, bu yılın başlarında şifre paylaşımını 2023'ün ilk çeyreğinin sonlarında daha geniş bir alana yayacağını söylemişti. 

Netflix, bazı ülkelerde aktifleştirdiği bu özelliğin geri dönüşlerinden memnun olduğunu dile getiriyor. Hatta şirket, Kanada'nın şu anda ABD'den daha hızlı büyüyen ücretli abone tabanının oluşturulmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor. 

Bu ülkelerde Netflix, ödeme yapan kullanıcıların hesapları için bir "birincil konum" belirlemelerini zorunlu kılıyor. Bundan sonra, birlikte yaşamadıkları biri hesabı kullanırsa, Netflix onları fazladan bir üye satın almaları konusunda uyarıyor. Netflix, hesap başına en fazla iki ekstra üyeye izin vereceğini ve ekstra kullanıcı başına ücretinin ülkeye göre değiştiğini söylüyor. Örneğin; Kanada'da ek olarak 7,99 Kanada doları ve Portekiz'de 3,99 euro gibi ücretler talep ediliyor.

Söz konusu özellik ülkemizde aktif edileceği zaman nasıl bir yol izleneceği merak konusu, zira Netflix'in abonelik ücretleri halihazırda bizler için fazlasıyla yüksek. Şu anda en düşük plan 63,99 TL iken en yüksek plan da 130,99 TL. Şifre paylaşımı özelliğinin Türkiye'de aktif edilmesiyle Netflix'in kullanıcı tabanında nasıl bir değişim olacağını merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.