Twitter, ücretli Blue kullanıcılarının tweet limitini 10 bin karaktere çıkarıyor

Twitter, Blue kullanıcılarının 10 bin karakterlik tweet'ler paylaşmasına izin verecek yeni bir özellik tanıttı. Şirket ayrıca, kalın ve italik metin biçimlendirme desteği de ekledi.
Twitter, ücretli Blue kullanıcılarının tweet limitini 10 bin karaktere çıkarıyor

Twitter, ücretli üyelik modeli Twitter Blue konusunda yen geliştirmelere devam ediyor. Şirket, son olarak Twitter Blue kullanıcılarının, platformdaki reklamları yüzde 50 daha az göreceğini açıklamıştı. Bunun yanı sıra Blue kullanıcılarına görünürlük artışı da vadedilmişti. Sosyal medya devinin Blue kullanıcıları için duyurduğu son yenilik ise tweet'ler konusunda karakter sayısının artırılmış olması.

Twitter'ın resmi Twitter Write hesabından duyurduğu üzere şirket, Blue kullanıcılarının 10 bin karakterlik tweet'ler paylaşmasına izin verecek yeni bir özellik tanıttı. Bununla birlikte, bu Twitter ayrıca kalın ve italik metin biçimlendirme desteği ekledi. Aslında geçtiğimiz şubat ayında Blue kullanıcıları 4 bin karakterle tweet atmaya başlamıştı.

Twitter'ın neden böyle bir güncelleme yaptığı belli olsa da mantıklı değil. Çünkü platformun hayata geçiriliş amacı kişilerin olabildiğince kısa bir şekilde derdini anlatmasıydı. Fakat şirket, içeriklerinden para kazanmayı hedefleyen kullanıcıları için böyle bir özelliği yayına aldı. Hatırlarsanız Twitter'ın "Super Follows" adlı bir özelliği vardı, bu özellik kişilerin takipçilerinden para almasına imkan sağlıyordu. Söz konusu özelliğin adı artık Subscriptions oldu.

Şirket, kullanıcıların, Spaces'ta yalnızca abonelere özel sohbetler de dahil olmak üzere özel içerik için insanlardan ayda 3, 5 ve 10 dolar ücret almalarına olanak tanıyor. Twitter ayrıca önümüzdeki 12 ay boyunca kazançlarından hiçbirini almayacağını söylüyor. Yani şirketi böyle bir adım atmaya iten de bu.

Kişisel olarak şunu söyleyebilirim; 10 bin karakterle yapılan yeni paylaşımlar bir haber metninden farksız olacak, bu da odaklanmanın halihazırda çok düşük olduğu günümüzde, Twitter ana sayfalarının gereksiz uzun içeriklerle dolmasına neden olacak. Kısacası Twitter, bu son hamlesi ile kuruluş amacından çok farklı bir noktaya sürükleniyor diyebiliriz ve tabii ki bunların hepsi, şirketin Elon Musk tarafından satın alınmasıyla ve Musk'ın daha fazla para kazanma isteği ile gerçekleşti.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.