Apple, 2025 yılına kadar tüm pillerinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanacak

Ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını iki katına çıkaran Apple, 2025 yılına kadar ambalajlarda plastik kullanımını da ortadan kaldırmak istiyor.
Apple, 2025 yılına kadar tüm pillerinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanacak

Apple, 2025 yılına kadar tüm pillerinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanacağını duyurdu. Şirketin geri dönüştürülmüş malzemelerin ürünlerde kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarda büyük yol kat ettiği biliniyor.

Dolayısıyla Apple'ın tasarladığı bütün pillerde 2025'e kadar yüzde 100 geri dönüştürülmüş kobalt kullanımının hedeflenmesi bu stratejiye yönelik bir adım olarak tanımlanıyor. 2025 yılına kadar Apple cihazlarındaki mıknatıslarda tamamen geri dönüştürülmüş nadir toprak elementlerinin kullanılacak. 

Devre kartlarında da yüzde 100 geri dönüştürülmüş lehim kalayı ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplamadan yapılacak. Bunun yanında ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını iki katına çıkaran şirket, 2025 yılına kadar ambalajlarda plastik kullanımını da ortadan kaldırmak istiyor.

Apple Başkan Yardımcısı Lisa Jackson, "Ürünlerimizde yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler kullanmak için çalışıyoruz. Çünkü 2030 yılına kadar karbon nötr ürünler elde etme hedefimiz var" diye konuşarak Apple'ın bu adımları neden attığını anlatıyor. 

Apple, iklim değişikliğiyle mücadele eden ve bu alana yatırım yapan teknoloji şirketlerinin başında geliyor. 2020'nin Temmuz ayında Apple, 2030'a kadar tedarik zinciri ve ürünleri için yüzde 100 karbon nötr olmayı taahhüt etti. 

Hatta Apple bu hafta, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kurduğu Restore Fund'a 200 milyon dolarlık ek fon oluşturduğunu duyurdu. Fon, HSBC Asset Management ve Pollination'ın ortak girişimi olan Climate Asset Management tarafından yönetilecek. Ayrıca Apple, bu projenin sonuçlarını daha iyi izlemek ve analiz edebilmek için iPhone'un LiDAR Tarayıcı teknolojisini kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.