ChatGPT'nin birçok kişi tarafından günden güne daha aktif olarak kullanılması, akabinde büyük teknoloji şirketlerinin de benzer uygulamaları yayına almasıyla yapay zeka teknolojilerine olan ilgi konusunda yepyeni bir döneme girdik. Yapay zeka sohbet uygulamalarına olan talebin artması, bu alanda geliştirilen uygulamaların ve yapılan harcamaların da artış göstermesine neden oldu.
Apptopia tarafından yapılan araştırmaya göre "AI Chatbot" veya "AI Chat" terimleriyle uygulama mağazalarında yayınlanan uygulamalar, ilk çeyrekte yıllık olarak yüzde 1480 oranında arttı. Bu da 158 yapay zeka destekli sohbet uygulamasının bu yılın ilk çeyreğinde uygulama mağazalarına ulaşması anlamına geliyor. Bunda hiç şüphesiz, OpenAI'ın geçtiğimiz ayın başında geliştiriciler için ChatGPT API'nı yayına almasının da payı var.
İlk çeyrekte, yapay zeka sohbet uygulamalarının indirilmesi de yüzde 1506 oranında artarken, uygulama içi satın alma gelirlerinde de yıldan yıla yüzde 4184 artış görüldü. Ayrıca, bu yılın ilk çeyreğinde, ilk 10 yapay zeka sohbet uygulaması, tüm yapay zeka sohbet uygulaması indirmelerinin yüzde 52'sinden sorumlu oldu.
Data.ai verilerine göre ise, GPT-3 destekli ilk 10 yapay zeka uygulaması için yapılan kullanıcı harcaması, Şubat 2023'te 6 milyon dolara ulaştı.
Son dönemde yapay zeka uygulamalarına olan talebin artması, özellikle OpenAI ile iş birliği halinde Microsoft gibi şirketlere yaradı. Zira Microsoft'un Bing'inin ortalama günlük indirme sayısı yüzde 1000 oranında arttı. Bing, geçtiğimiz ay tarihinde ilk kez günlük 100 milyon kullanıcıyı geçmişti ve bu da günlük aktif kullanıcı sayısında 6 kat artış anlamına geliyordu.
Gelecekte bu pazarda nasıl bir rekabet bizleri bekliyor, şu an için kestirmek çok da kolay değil. Ancak anlaşılan o ki her kuşağı ele geçirmeye başlayan yapay zeka sohbet robotlarının yükselişi bir süre daha devam edecek.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap